23948sdkhjf

Få tomme lagre i Vest- og Sydsjælland

Laveste udbud af lokaler i hele landet og i 13 år, lyer det fra Ejendomstorvet.dk.

Vest- og Sydsjælland har nu den laveste andel af udbudte lager- og produktionslokaler i hele landet og i de seneste 13 år, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Efterspørgslen har længe været meget stor, og Femern-byggeriet gør den endnu større, siger to lokale erhvervsmæglere.

- Udbuddet af lager- og produktionslokaler er faldet fem kvartaler i træk i Vest- og Sydsjælland og lå ved indgangen til andet kvartal på 1,2 procent af de samlede lager- og industriarealer i landsdelen. Det er det laveste niveau siden 2007 og samtidig det laveste niveau i de ni landsdele, vi løbende overvåger, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er knap 1.500 lagerhaller, logistikejendomme og produktionshaller udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu. Heraf ligger 134 i Vest- og Sydsjælland – flest i Næstved Kommune med 27 lokaler, Slagelse med 23 og Holbæk med 18. I Ringsted har virksomheder på kvadratmeter-jagt blot fire lokaler at vælge imellem og i Vordingborg seks. Syd for Storstrømmen er der kun udbudt 17 lokaler – ni i Guldborgsund, otte i Lollands Kommune.

- Vi har længe oplevet en meget stor efterspørgsel på lokaler, især tæt på motorvejene, og der er kun blevet bygget meget lidt de senere år. Ringsted ligger midt på Sjælland, og her er nærmest ikke mere at finde, men kommunen er begyndt at sælge grunde i et nyt erhvervsområde. På Lolland-Falster kan Femern-projektet måske få lokale virksomheder til at udbyde kvadratmeter, de måske ikke selv har brug for, siger Henrik Nikolajsen, partner i Nordicals Sjælland.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188