23948sdkhjf

Q8 skal levere biobrændstof til staten

Olieselskabet tegner fireårig kontrakt med stat og kommuner.

De næste fire år skal Q8 blandt andet levere 100 procent biologisk diesel til staten og landets 98 kommuner. Det er en del af en rammeaftale med SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice), der træder i kraft per 1. juni. Aftalen er et skridt på vejen mod Q8's ambitiøse mål om at være klimaneutrale i hele værdikæden senest 2045.

SKI og Q8 har netop underskrevet en fireårig kontrakt på en ny rammeaftale, der blandt andet skal gøre det lettere for landets kommuner at blive grønnere. Det sker gennem køb af biobrændstoffet Q8 Biodiesel HVO100, som landets kommuner kommer til at kunne tanke på udvalgte stationer samt ved levering til hjemmetanke. Q8 Biodiesel HVO100 er en syntetisk diesel fremstillet af blandt andet slagteaffald, der sænker CO2-udledningen med op til 90 procent sammenlignet med konventionel diesel produceret af fossile kilder.

Med Q8 Biodiesel HVO100 sker der i øjeblikket en vigtig og spændende udvikling inden for flydende brændstof. Aftalen med SKI er et vigtigt skridt på vejen for at hjælpe ikke mindst selskabets kunder med deres grønne omstilling og er helt i tråd med Q8's mål om, at alle deres produkter og services, herunder brændstoffer, skal være klimaneutrale senest i 2045, lyder det fra Q8.

- En bæredygtig udvikling kræver ren energi og klimaneutral transport. Her bærer en virksomhed som vores et kæmpe ansvar, fordi vores kerneprodukt i dag er en del af klimaudfordringen. Vi vil gerne gå forrest i den grønne omstilling samtidigt med, at vi ikke begrænser menneskers mulighed for mobilitet, men modsat sørger for, at de kan komme rundt på en måde, der ikke ødelægger vores klode. Både privatpersoner og erhvervskunder er meget afhængige af, at vi omstiller og er progressive. Alle skal med, og vi har et vigtigt ansvar for at tilbyde de løsninger, som skal bringe os frem til klimaneutralitet, siger Andréa Haag, Director Sustainability & Network hos Q8. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093