23948sdkhjf

Vindturbiner fra Kina til Europa

Ny banegodsforbindelse blev markeret i Hamborg.

Kina er Hamborg Havns vigtigste handelspartner. Ud over at være en af de vigtigste europæiske havne for containerskibe fra Asien og Amerika fungerer Hamborg havn også som vigtig gateway for banegodstransporter til og fra Kina.

For nylig ankom det første godstog på en netop lanceret banegodsforbindelse mellem Jinan i den kinesiske Shandong-provins til Hamborgs Billwerder Terminal. Toget var læsset med 41 40-fods containere (FEU) med dele til vindturbiner, LED’er, værktøj og medicinsk udstyr.

Godstoget opereres af Shandong Hi-Speed Group.

Du Xiaohui, kinesisk generalkonsul i Tyskland:

- Shandong Express ankom i dag til Hamborg midt i coronakrisen. Det er et kraftigt signal i besværlige tider for os alle. Vi kan kun overvinde coronavirus ved at arbejde sammen. Vi kan kun tackle udfordringerne under og efter krisen ved at arbejde sammen. Vi kan kun klare det sammen, sagde Du Xiaohui ved ankomsten af den nye godsforbindelse til Hamborg.

For nuværende tilbydes kun transporter fra Asien til Europa, mens godstransporter den anden vej lader vente på sig. De næste transporter fra Jinan til Europa er programsat til at påbegynde den 16. og 30. maj.

Michael Westhagemann, Hamborgs senator for økonomi:

- Jeg er glad for, at vi er i stand til at forbedre forbindelserne mellem Hamborg og Kina yderligere. Land-forbindelser, særligt i form af banegodstransport, giver Hamborg Havn store muligheder og er en af dens styrker: 12 procent af tysk banegods ankommer til eller afgår fra Hamborg Havn, siger Michael Westhagemann.

Sidste år blev 204 banegodsforbindelser håndteret mellem Hamborg og 20 destinationer i Kina – hver uge. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157