23948sdkhjf

Møder om digitalisering af told

Virksomheder inviteres til møder om nye toldsystemer.

Virtuelle møder skal give virksomheder mulighed for at tilpasse sig udviklingen af nye toldsystemer i forbindelse med implementering af EU’s toldkodeks.

Den EU-bestemte digitalisering af toldbehandlingen er på vej. Hovedparten af de danske toldsystemer står i den forbindelse over for en udskiftning.

Det første udbud i den komplicerede - og flere gange udskudte proces - er tæt på en afgørelse. Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der sammen står for udviklingen af de nye toldsystemer, inviterer derfor interesserede virksomheder til møder om det kommende Declaration Management System (DMS) Import.

Møderne er for virksomheder, der udvikler løsninger, der kan udveksle filer og meddelelser med Toldstyrelsens angivelsessystemer. Der inviteres i forsommeren til flere møder.

Den 20. maj inviteres virksomheder, der udvikler software til H7-angivelser, og kurérvirksomheder og postvæsen, der laver H7-angivelser, til et arbejdsgruppemøde. Efterfølgende fortsætter en række arbejdsmøder frem til årsskiftet.

Den 26. maj er der orienteringsmøde om status på udbudsforløbet og inddragelse af virksomheder i udviklingen af de nye systemer.

Kontakt er afgørende

Ifølge Toldstyrelsens direktør, Charlotte Møller, er møderne en mulighed for virksomheder for at tilpasse og udvikle løsninger, der er kompatible med de nye toldsystemer.

- I den udvikling af toldsystemerne, som vi ser ind i de næste år, er kontakten mellem myndigheder og erhvervslivet helt afgørende. Derfor håber jeg, mange igen vil sætte tid af til at blive klogere på, hvordan de fremtidige it-systemer på toldområdet kommer til at se ud, og give input til, hvor de ser udfordringer og gevinster, siger Charlotte Møller.

Hun pointerer, at udskiftningen af systemerne er fortsat på et tidligt stadie.

- Der er fortsat mange ubekendte elementer, men det er vigtigt med en løbende dialog om, hvad der er af kendt viden om systemsammenhænge, deadlines og tekniske specifikationer, siger hun.

FAKTA

Møderne er for virksomheder, der udvikler løsninger, der kan udveksle filer og meddelelser med Toldstyrelsens angivelsessystemer. Mødet er ikke åbent for offentligheden og pressen.

Arbejdsgruppemødet bliver afholdt 20. maj 2020 kl. 10-10.45. Tilmeldingsfrist senest 18. maj 2020.

Orienteringsmødet om bliver afholdt 26. maj kl. 14-15.30. Tilmeldingsfrist senest 22. maj 2020.

Tilmelding skal ske til EUTK-sekretariatet i Toldstyrelsen eutk.sek@toldst.dk. Skriv i mailen navn og e-mailadresser på alle deltagere. Begge møder afholdes virtuelt på grund af COVID-19.

Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen arbejder sammen om at udskifte hovedparten af de danske it-systemer for toldområdet frem til udgangen af 2025. Toldangivelsessystemet (Declaration Management System) er et meget væsentligt system i hele udskiftningen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11