23948sdkhjf

Grenaa investerer i bulk-forretningen

Har fået byggetilladelse til fem bulk-haller – tre bygges nu.

Grenaa Havn oplever stor efterspørgsel på lagerkapacitet, hvorfor havnen har investeret i yderligere tre nye funktionelle bulk-haller og er klar til at opruste yderligere.

Det skriver Grenaa Havn i en skriftlig meddelelse.

- Det er en fornøjelse, at vi har omdannet de seneste års indtjeninger til investeringer i vores kernesegmenter. Inden for bulk-området har vi blandt andet investeret i sværvægteren Sennebogen 875 E samt en specialdesignet kæmpetragt, der begge sikrer en effektiv bulk-håndtering. På samme vis har vi også løbende oprustet vores lagerkapacitet med flere bulk-haller, hvoraf de tre nye blot er de seneste i rækken, siger Grenaa Havns administrerende direktør, Henrik Carstensen.

De tre nye haller er beliggende på Nordhavnsvej 19. Med en central placering mellem kaj og omfartsvej, sikres et effektivt distributionsforløb af godset. Den første hal er klar til at blive taget i brug i starten af juli 2020.

Sikkerhedsteknologiske krav

- Hallerne etableres med overvågningsanlæg, der automatisk tilkalder brandvæsenet, hvis en brand opstår. Derudover forsynes hallerne med et overrislingsanlæg opdelt i fem sektioner. Her kan brandmanden tilkoble sin slange på bygningen udefra og sprøjte skum via overrislingsanlægget i den sektion, hvor branden opstår, lyder det fra Theis Gisselbæk, kommerciel direktør på Grenaa Havn.

Da hallerne er bygget på en trekantet grund, varierer de i længden fra 54,5 – 65,6 meter og har et areal på mellem 1.625 – 1.954 kvadratmeter. Ellers er de helt ens i deres design. Hallerne får en frihøjde på 13 meter, så de største lastbiler kan tippe inde i hallerne. Hallerne etableres med 4,6 meter trykfaste betonsider, så godset kan stakkes højere. Gulvene er støbt i beton, så de dermed egner sig til mange typer gods som salt og grovvarer, for eksempel korn, foderstoffer og træpiller.

- Der er ikke nogen one-size-fits-all løsning, når ny lagerkapacitet skal etableres. I første fase af byggeprocessen er det vigtigste derfor at sparre med kunderne om deres forretning og behov. På den måde kan vi tilbyde de bedste faciliteter til vores kunder, hvor alle facetter er tænkt ind og taget højde for. Med byggetilladelsen kan vi handle hurtigt og være på forkant med efterspørgslen, når behovet for ekstra lagerkapacitet opstår, siger Theis Gisselbæk. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141