23948sdkhjf

Ørsted byder på hollandsk havvindmøllepark

Indgiver bud på Holland Coast North.

Ørsted vil indgive et bud i det 760 MW store Holland Coast North-udbud.

Det skriver Ørsted i en skriftlig meddelelse.

Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore:

- Holland har ambitiøse klimamål for både energi- og industrisektoren og er et vigtigt marked for os. Vi indgiver et stærkt bud med en høj grad af risikoreduktion. Den hollandske regering skal have ros for at have holdt fast i sine udbudsfrister og mål for vedvarende energi i en tid præget af global usikkerhed. Vi opfordrer regeringer verden over til at fortsætte den grønne omstilling med fuld hastighed for at bekæmpe klimaforandringerne og fremme bæredygtige investeringer i økonomisk vækst og jobskabelse, siger Martin Neubert.

Ørsteds bud omfatter innovative teknologier, der kan være med til at integrere stadigt større mængder havvind i det hollandske energisystem, og Ørsteds bestyrelse har allerede godkendt den endelige investeringsbeslutning for projektet.

Steven Engels, landechef for Ørsted i Holland:

- Opførelsen af vores havvindmøllepark Borssele 1 & 2 går indtil videre efter planen, og vi forventer, at Borssele 1 & 2 senere på året vil kunne producere nok grøn energi til at forsyne 1 mio. hollandske husstande med strøm. Vi leverer på det, vi lover, og vi skaber vished. Ørsted er en stærk partner i den hollandske energiomstilling, og vi sikrer store mængder omkostningseffektiv vedvarende energi, der er knyttet til en ambitiøs dagsorden for vedvarende brint, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125