23948sdkhjf

Første strøm fra Borssele-parken

Ørsted leverer til det hollandske elnet.

For nylig leverede Ørsteds havvindmøllepark Borssele 1 & 2 den første strøm til det hollandske elnet.

Flemming Thomsen, Senior Programme Director for Borssele 1 & 2:

- Det er en stor milepæl for Borssele 1 & 2. Hos Ørsted gør vi vores yderste, for at opførelsen af havvindmølleparken kan fortsætte under COVID-19-krisen. Selvfølgelig med vores leverandørers og medarbejderes sundhed og sikkerhed som højeste prioritet. Det er indtil videre lykkedes for os, og byggeriet fortsætter efter planen. Vi er hjulpet godt på vej af et godt samarbejde med vores leverandører og en konstruktiv dialog med de nationale og lokale myndigheder, siger han.

Borssele 1 & 2 ligger 22 km ud for kysten i den hollandske provins Zeeland, og vindmøllerne er placeret på mellem 14 og 39,7 meter dybt vand.

Henrik Egholm, EPC Director for Borssele 1 & 2:

- Vores projekterings- og anlægsteams og vores leverandører har gjort en stor indsats i de seneste år, og det vil de fortsætte med at gøre, indtil vindmølleparken står færdig. Når havvindmølleparken står færdig senere på året, vil de 94 vindmøller på Borssele 1 & 2 levere nok grøn energi til at dække en million hollandske husstandes årlige strømforbrug, siger Henrik Egholm.

Ørsted begyndte opførelsen af Borssele 1 & 2 i januar, hvor det første fundament blev installeret. Når Borssele 1 & 2 står færdig, vil den bestå af i alt 94 Siemens Gamesa-vindmøller på hver 8 MW, og den vil dermed være den største havvindmøllepark i Holland.

Steven Engels, Country Manager for Ørsted i Holland:

- Det har været en lang, men tilfredsstillende rejse, siden vi begyndte at udvikle det hollandske marked for havvind i 2013. Efter at have vundet Borssele 1 & 2-udbuddet i 2016 med en pris på EUR 72,7 pr. MWh, hvilket var et gennembrud for industrien, er det strålende nyt, at vi i dag har nået endnu en vigtig milepæl ved at kunne levere den første strøm fra havvindmøller til det hollandske elnet, siger han.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095