23948sdkhjf

Ny relationsdirektør hos IATA

Sebastian Mikosz skal give luftfarten en stærk stemme.

Polakken Sebastian Mikosz slutter sig til den internationale luftfartsorganisation IATA som Senior Vice President for Member and External Relations med virkning fra 1. juni 2020.

Sebastian Mikosz kommer senest fra stillingen som administrerende direktør for Kenya Airways. Før det var han administrerende direktør i LOT Polish Airlines og administrerende direktør i rejsebureauet eSKY Group.

Hos IATA vil Mikosz lede organisationens globale rådgivnings- og luftpolitiske politikudviklingsarbejde samt håndtere IATA’s strategiske forhold, der inkluderer IATA’s 290 medlemsflyselskaber såvel som regeringer, internationale organisationer og interessenter i både den private og offentlige sektor.

Mikosz rapporterer direkte til generaldirektør Alexandre de Juniac, der i forbindelse med ansættelsen udtaler:

- Sebastian kommer med en rigdom af erfaring fra de offentlige og private sektorer, der bliver vigtig for at fremme den globale luftfartsindustris rådgivning. Øjeblikkets hidtil usete krise giver luftfartsbranchen behov for en stærk stemme. Vi må genopbygge tilliden fra regeringer og rejsende, så luftfarten kan genstarte, lede en økonomisk genopretning og forbinde verden. Sebastians erfaring med at lancere og turn-around’e selskaber bliver uvurderligt i forhold til at hjælpe IATA med at imødekomme forventningerne fra vores medlemmer, regeringer og interessenter, siger IATA-topchefen.

Sebastian Mikosz erstatter Paul Steele, der trak sig tilbage fra IATA i oktober 2019. Cheføkonom Brian Pearce har bestridt posten midlertidigt siden da.

Sebastian Mikosz:

- Jeg kan ikke vente med at starte i IATA. Luftfarten er i krise, og alle interessenter i branchen og hos regeringer har høje forventninger til, at IATA spiller en vigtig rolle med at føre an i genopretningen. Ud fra min erfaring som administrerende direktør i et flyselskab og som medlem af IATA’s bestyrelse ved jeg, hvor vigtig IATA er i den globale sammenhængskraft, som vi ofte tager for givet. Nutidens udfordringer kan ikke være større. Og med min ansættelse hos IATA er jeg fast besluttet på at bidrage til den effektive genopretning af forbindelserne mellem mennesker, nationer og økonomier, som kun luftfarten kan give, siger Sebastian Mikosz. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141