23948sdkhjf

- Halsløst at påbegynde Femern-byggeri

Henning Hyllested mener, det virker til, at forligspartierne er grebet af panik.

- Det er simpelthen halsløs gerning at påbegynde byggeriet af Femern-forbindelsen nu – inden der er faldet afgørelse ved domstolen i Tyskland, og inden man har foretaget en grundig beregning af konsekvenserne af EU-kommissionens nylige afgørelse.

Således lyder det nu fra Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested, der mener, der har bredt sig en panikagtig stemning blandt forligspartierne, der står bag beslutningen om at igangsætte byggeriet af Femern-forbindelsen den 1. januar 2021.

- Det virker ærligt talt, som om forligspartierne er blevet grebet af panik. Afgørelsen fra EU-kommissionen blev af trafikforskere vurderet til at rive tæppet væk under projektet og fordyre det i hidtil uset omfang. Og der verserer altså stadig en sag ved den tyske forbundsdomstol om, hvorvidt den tyske byggetilladelse overhovedet er lovlig. Jeg tror derfor, at forligspartierne forsøger at gøre processen irreversibel – altså at komme forbi the point-og-no return. Der er jo allerede brugt 5 mia. kr. på projektet fra dansk side, siger Henning Hyllested. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173