23948sdkhjf

- Gør Europas genstart grøn

Energisektorer i fælles nordisk opråb.

Ifølge dansk Energi overvejer EU-Kommissionen at udskyde store dele af sin klimaplan på grund af coronakrisen. Nu presser en samlet nordisk energibranche på for, at det ikke sker.

I en fælles udtalelse appellerer de til, at EU fastholder tidsplanen for sine klimaplaner på trods af coronakrisen, og samtidig gør grønne investeringer til en central del af kickstarten af den europæiske økonomi.

- Europa har brug for at genstarte økonomien efter coronakrisen, og det kan EU lige så godt gøre ved også at investere grønt. Klimainvesteringerne skal foretages lige meget hvad. Det er ikke et enten-eller. Derfor har vi allerede klimatravlt – også selvom virussen ikke var her, siger Anders Stouge, viceadministrerende direktør i Dansk Energi.

I øjeblikket forlyder det, at EU-Kommissionen vil sætte flere elementer af sin klimaplan på pause. Det bekymrer Dansk Energi.

- Det er fuldt forståeligt, at vi skal have frisører, hoteller og restauranter op og køre igen, så medarbejderne kan komme i arbejdstøjet igen. Omvendt må vi også se i retning af, hvad der både giver beskæftigelse, værdiskabelse i form at øget produktivitet og lavere klimabelastning. Alle tre ting kan nås med de grønne investeringer, og investeringer i energiinfrastruktur, siger Anders Stouge og fortsætter:

- Tiden er ikke til udskyde. Tværtimod. Vi skal fremskynde, så vi skaber vækst, beskæftigelse og CO2-reduktioner på en og samme tid, siger han. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094