23948sdkhjf

Danske Havne satser på grøn vind

Vindeventyret går gennem de danske havne

Vindmøller spiller en stadig større rolle for både energi, vækst og arbejdspladser i de danske havne, og forretningsområdet vil vokse sig endnu større i fremtiden. Det vurderer brancheorganisationen Danske Havne, der er undervejs med kortlægning og analyse af omfanget og potentialet på vindområdet som en del af et nyt temaarbejde om havvind.

Danske Havne sætter her fra slutningen af april fokus på et nyt tema under navnet ’Vindeventyret går gennem de danske havne.’ Det kommer blandt andet til at indeholde en analyse af potentialet i nye arbejdspladser i offshore-sektoren, en kortlægning af havnenes engagement i vindeventyret i dag, et overslag over omfanget af nødvendige havneinvesteringer og ikke mindst en række historier fra de havne, der allerede i dag opererer med havvind.

Havvind blandt de smarteste løsninger

- Danmark er blandt verdens absolut førende lande på vindenergi, og de danske havne spiller en nøglerolle i vindeventyret. Op imod halvdelen af vores medlemshavne opererer faktisk på den ene eller anden måde med vindenergi, og det vil vi fra Danske Havnes side sætte fokus på de kommende måneder.

Det fortæller Tine Kirk Pedersen, der er direktør for Danske Havne, der har haft gang i arbejdet med vindtemaet de seneste måneder. Hun fortsætter:

- Der sker enormt meget på offshore-området inden for vind for tiden, og det vil kun stige endnu mere, når vi skal omlægge en endnu større del af vores energiproduktion til vedvarende energi, hvor havvind er blandt de smarteste løsninger. Derfor har de danske havne taget det til sig, og de kommer til at spille en nøglerolle i vindeventyret, når vi kigger frem i de kommende år. Derfor fortjener det et endnu større fokus, og det er det, vi med blandt andet vækstanalyse og kortlægning vil skabe endnu mere opmærksomhed om.

Nyt fokus og ny temahjemmeside

Sidste sommer kørte Danske Havne et tema, hvor der mere generelt blev stillet skarpt på arbejdet med den grønne omstilling i havnene, men det er nu tid til at dykke mere ned i et meget væsentligt og bærende hjørne af den grønne omstilling, og der er vind oplagt som første emne at tage op, mener Danske Havne-direktøren:

- Vi vil gerne fortælle danskerne, hvor dygtige vi er til vindenergi i Danmark og selvfølgelig, hvad der sker på havnene, for alle kan jo stort set se vinger, møller og naceller, når de kører forbi deres lokale havn. Der er allerede mere end 30.000 beskæftigede med vindmølleprojekter i Danmark, men der er endnu mere at komme efter, hvis vi holder fokus, investerer og satser yderligere på det i de kommende år. Det fortsætter ikke af sig selv. Der skal turbo på, understreger Tine Kirk Pedersen.

Danske Havne lancerer samtidig en ny temahjemmeside (www.danskehavne.dk/tema-vind), som bliver en fast del af forsiden, og som organisationen vil bruge, når den udgiver grønne nyheder, der har med vind at gøre.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11