23948sdkhjf

Natlukning af Københavns Lufthavn

Fragtfly er dog ikke omfattet.

Passagertrafikken til og fra Københavns Lufthavn er på grund af COVID-19 krisen i de seneste uger reduceret med mere end 98 procent, og der er ikke udsigt til, at trafikken normaliseres. For at lette omkostningstrykket hos især de groundhandler-virksomheder, der håndterer flyene, lukkes der ned for kommerciel flytrafik i tidsrummet 22-06 alle ugens dage.

Københavns Lufthavn har været i dialog med de få flyselskaber, der pt. opretholder ruteflyvninger til og fra CPH og sikret, at de kan afvikles i dags- og aftentimerne. Natlukningen vil i første omgange vare i tre uger fra mandag den 13. april, og skal herefter revurderes hver fredag sammen med flyselskaberne og groundhandlerne.

- Vi har som kritisk dansk infrastruktur et ansvar for at stå til rådighed for den trafik, der kommer til Danmark. Derfor er det også vigtigt at understrege, at vores beslutning om lukke ned for flyvninger om natten alene omfatter kommercielle rutefly. Fragtfly er ikke omfattet, og vi har en vigtig opgave i at understøtte dansk erhvervsliv med eksport og import af fragt, siger trafikchef Dan Meincke fra Københavns Lufthavn.

- Derudover fastholder vi et beredskab, der sikrer, at særflyvninger herunder med evakuerede danskere fra udlandet, ambulanceflyvninger, statsflyvninger, osv. kan håndteres og afvikles som hidtil, siger Dan Meincke.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109