23948sdkhjf

- Fremryk grønne investeringer som svar på krisen

Dansk Energi foreslår at fremrykke grønne investeringer frem mod 2023.

I takt med, at Danmark langsomt åbnes igen, skal vi nu forberede os på, hvordan vi koldstarter økonomien bedst muligt. Det mener erhvervsorganisationen Dansk Energi, der nu foreslår en pakke med fremrykkede grønne investeringer. Pakken kræver fremrykning af allerede afsatte midler fra energiaftalen og kræver yderligere 2 mia. kr. årligt frem til 2023.

- Sammen med coronakrisen er klimakrisen en bunden opgave, og løsningen af de to skal kombineres. Vi har lige nu et valg, og vi bør vælge grønt for at komme ud af krisen, siger Dansk Energis administrerende direktør, Lars Aagaard og fortsætter:

- Vi bør fremrykke de nødvendige grønne investeringer, så vi giver en grøn økonomisk håndsrækning til husstande og virksomheder - den pludselige forværring af økonomien må ikke få os til at glemme klimaet og den krise, vi står overfor her. Grønne investeringer er win-win: De vil skabe efterspørgsel på arbejdskraft og hjælpe forbruget i gang på tværs af Danmark. Samtidig vil vi reducere vores alt for høje klimabelastning.

En grøn strakspakke

Dansk Energi opfordrer regeringen og Folketinget til at tage fat i rammen for Energiaftalen fra 2018 og i første omgang afsætte yderligere to mia. kr. om året i perioden 2020-2023 til en grøn strakspakke. For en række initiativer i Energiaftalen kan med fordel fremrykkes, mener organisationen.

- Mange af initiativerne venter bare på at ske, og er klar til at blive sat i værk, så snart der bliver trykket på startknappen fra politisk hold. I den nuværende økonomiske situation, er der ingen grund til at udskyde, men i stedet fremskynde, siger Lars Aagaard.

Han understreger, at strakspakken skal målrettes de klimainitiativer, der fører beskæftigelse med sig, og som er oplagte at fremrykke for at elektrificere energiforbruget i husholdningerne og erhvervslivet, og dermed give danske produkter en grønnere varedeklaration for at styrke fremtidig eksport og dansk konkurrenceevne.

- Men strakspakken kan ikke stå alene. Den er et redskab her og nu til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronakrisen. Pakken skal følges op af en reel klimastrategi og -handlingsplan, så vi stadig har en fast kurs mod at indfri vores klimamålsætning for 2030. Den må vi ikke glemme, siger Lars Aagaard og henviser til arbejdet fra regeringens 13 klimapartnerskaber, der kan bidrage til inspiration. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125