23948sdkhjf

Omsætningstab på 30 procent

Dansk Erhverv: Corona-pandemien har ramt dansk erhvervsliv benhårdt.

Dansk Erhverv gør med en ny stor analyse status over konsekvenserne af coronakrisen, som har kostet milliarder i tabt omsætning.

To uger efter første varsel af restriktioner indført i forbindelse med coronavirus gør Dansk Erhverv nu status over konsekvenserne. Omsætningen er faldet hos to ud af tre af Dansk Erhvervs medlemmer.

I gennemsnit er omsætningen faldet med 30 procent, og det estimeres, at der i marts måned bliver et samlet omsætningstab på mellem 35 og 52 milliarder kroner i den danske serviceøkonomi. Det viser en ny medlemsanalyse fra Dansk Erhverv.

- Analysen er virkelig trist læsning. Virkelig mange virksomheder lider voldsomt på grund af, at store dele af Danmark og verden er lukket ned. Det slår naturligvis også stærkt igennem, når vi ser på tallene for dansk økonomi og de enkelte virksomheder. Regeringen og de øvrige partier har fra første dag handlet for at afbøde krisen. Nu handler det om at få hjælpepakkerne til at virke. Det er af afgørende betydning. Derudover skal vi sammen løbende se på, hvordan pakkerne kan justeres til gavn for virksomhederne og dermed bevarelsen af arbejdspladser, siger Brian Mikkelsen, der er adm. direktør i Dansk Erhverv.

Brian Mikkelsen peger på, at det bl.a. kan blive nødvendigt at se på justeringer i ordningen vedrørende lønkompensationen. Samtidig foreslår Dansk Erhverv, at det skal være muligt at få udgiftskompensation efter 30 procents fald i omsætning i stedet for 40 procent, som det er tilfældet i øjeblikket.

Forlæng hjælpepakker

Analysen viser desuden, at en tredjedel af virksomhederne tidligst forventer en normaliseret omsætning seks måneder efter, at samfundet igen lukker op.

- Nu må vi se, hvordan situationen udvikler sig i de kommende dage og uger. Men det kunne meget vel være, at vi snart skal til at se på en forlængelse af hjælpepakkernes løbetid. Lige nu står de til at udløbe den 9. juni, og det er ikke utænkeligt, at det bliver til den korte side, siger Brian Mikkelsen.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11