23948sdkhjf

DSV indgår i strategisk partnerskab med Vestas

DSV Panalpina har stor aftale om projekttransport og fragt med Vestas.

DSV Panalpina har fået en sværvægter ind i kundekredsen. Det sker i form af en aftale om et strategisk partnerskab med vindmølleproducenten Vestas om projekttransporter og general cargo.

Det oplyser DSV Panalpina i en pressemeddelelse.

Vestas har indgået aftalen med DSV Panalpina, der skal forstærke vindmølleproducentens position på det globale og stadigt voksende marked for bæredygtige energiløsninger. 

Her skal DSV Panalpina bidrage ved at levere optimerede logistikløsninger, der kan sikre at Vestas fortsat kan levere en brancheførende rentabilitet. 

Vestas er aktivt på udkig efter partnere, der kan hjælpe med at skalere vindmølleforretning effektivt.

Partnerskabet betyder, at DSV Panalpina skal udføre og styre Vestas 'generelle godstransport og ikke mindst Vestas omfattende projekttransport-volumener - både indgående og udgående.

Logistikekspertise

Ved at kombinere Vestas 'volumen og erfaring inden for specielt projekttransport med DSV Panalpinas bredere logistikekspertise og skala, sigter partnerskabet at forenkle Vestas' globale transport- og logistikdækning, samtidig med at mulighederne for at høste  stordriftsfordele og forbedre effektiviteten udnyttes bedst muligt for begge virksomheder.

I et voksende marked for vindenergi er skalafordele fortsat nøglen til Vestas 'nuværende og fremtidige succes. For at fastholde skalafordelene ønsker Vestas at arbejde endnu tættere sammen med såvel kunder, som partnere. 

Og for at skalere deres operationer for at imødekomme den globale efterspørgsel samt håndtere den voksende kompleksitet fra både komponenter, der øges i størrelse og vindparker bliver mere fjernt, vil logistik og transport vokse i betydning.

- Vi er meget glade for at samarbejde med DSV Panalpina om at imødekomme den voksende efterspørgsel efter vores bæredygtige energiløsninger, sagde Henrik Andersen, Vestas Group CEO og CEO.

- Kombinationen af den stigende størrelse på vindmøller og en globale efterspørgsel efter vindenergi, gør logistik og transport mere kompliceret. Derfor skal vi skalere vores forretning effektivt. Samarbejdet med DSV Panalpina er et godt eksempel på vores intention om at gå videre i tæt og gensidigt fordelagtige partnerskaber på tværs af vores værdikæde, hvilket forbedrer både vores driftsomfang, effektivitet og bæredygtighedspræstationer, siger Henrik Andersen.

Jens Bjørn Andersen, DSV Panalpina CEO, sagde:

- Vi er stolte over at indgå dette strategiske partnerskab med verdens ledende leverandør af løsninger inden for vedvarende energi. Vestas og DSV Panalpina har arbejdet sammen i mange år, og vi er glade for, at hæve det op til næste niveau. Vindenergi er en global højvækstindustri, der samtidig er meget kompleks, og vi ser frem til yderligere at styrke vores position på dette marked gennem vores vidtrækkende globale logistiknetværk

Efter annonceringen af Vestas 'ambition om at blive kulstofneutral i 2030 inkluderer partnerskabet også en gensidig forpligtelse til at reducere og eliminere CO2-emissioner relateret til transport og logistik.

Partnerskabet søger at høste fordelene ved at kombinere DSV Panalpinas globale fodaftryk med 60.000 ansatte i 90 lande og komplet udbud af tjenester på tværs af hele forsyningskæden med Vestas 'volumen og omfattende erfaringer inden for speciel projekttransport, der er opbygget ved at levere og installere mere end 70.000 vindmøller i 80 lande.

Vestas har omkring 500.000 indgående forsendelser om året og bruger mere end 900 skibe hvert år. Partnerskabet inkluderer ikke udgående transport til Vestas 'servicevirksomhed.

Aftalen med Vestas forventes ikke at have nogen væsentlig indflydelse på DSV Panalpinas driftsresultat eller pengestrøm for 2020.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125