23948sdkhjf

Flere modulvogntog over Øresundsbroen

En fjerdedel flere lange lastbiler efter sløjfet tillæg.

Øresundsbrons afskaffelse af tillægget for lange lastbiler ved nytår har haft en umiddelbar effekt på trafikken. Antallet af modulvogntog, der kører over broen, er steget med over 24 procent i de første tre måneder sammenlignet med perioden sidste år.

Det skriver Øresundsbron i en skriftlig meddelelse.

- Mange fragtfirmaer har ønsket nedsatte priser for de lange lastbiler, i takt med at denne type køretøj bliver mere almindelige. Dog er det både overraskende og meget positivt, at vores afskaffelse af tillægget har haft en så hurtig og tydelig effekt. Vi har set en stigning hver måned siden årets begyndelse, siger Marie Romare, markedschef for business ved Øresundsbro Konsortiet.

Ved årsskiftet indførtes desuden en reduceret natpris for fragtkunder med BroPas Business-aftaler. Mellem klokken 24 og 06 er det hver nat 15 procent billigere at køre på broforbindelsen for alle med aftalen.

- Kunder, der har interesse i og mulighed for at omlægge trafikken og køre mere om natten, og dermed drage fordel af mindre trafikerede veje nær broen, kører billigere over. Vi har simpelthen lavet dette tiltag for at bidrage til, at trafikken flyder bedre på svenske og danske veje, når vores kunder har krydset broen, siger Marie Romare.

Færre biler kørte over Øresundsbroen i årets første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år – en svag svensk krone og sen påske er de to hovedårsager. Samlet set faldt vejtrafikken med 2 procent, men lastbil- og bustrafikken steg. Lastbiltrafikken er steget med 3 procent i første kvartal, hvilket svarer til 40 lastbiler per døgn.

Øresundsbro Konsortiets resultat blev et overskud på 271 mio. kr. før værdiregulering, hvilket er en stigning på 12 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år.

- En svækket svensk krone påvirker tydeligt indtægterne og trafikken over broen, især blandt privatkunder i Sverige. Men kronekursen er fordelagtig for de danske kunder, og vi glæder os over, at flere BroPas-kunder i Danmark rejser mere for at opleve den svenske side. Gennem vores fordelsklub arbejder vi intensivt for at øge trafikken i begge retninger, siger Caroline Ullman-Hammer, administrerende direktør for Øresundsbro Konsortiet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141