23948sdkhjf

Blindpassagerer skal frem i lyset

Danske Rederier retter projektøren mod ”skjult” kriminalitet i skibsfarten.

Mini-konference skal sætte fokus på de oversete maritime trusler som blindpassagerer, menneskehandel og smugling af ulovlige varer og narkotika.

Pirateri er den trussel, der oftest får mest opmærksomhed, når man taler om kriminalitet til søs. Men der er en række andre forbrydelser, der tit bliver overset. Nu skal de skjulte trusler frem i lyset, og derfor arrangerer Danske Rederier en ny mini-konference.

Konferencen skal skabe opmærksomhed og viden om de mere oversete forbrydelser, som for eksempel skibe der får blindpassagerer om bord, eller bliver involveret i menneskehandel eller smugling af våben, ulovlige varer og narkotika. Målet med arrangementet er at sætte disse forbrydelser ind i en bredere sammenhæng og diskutere, hvordan de bedst kan adresseres.

- Det er afgørende for os, at vi arbejder målrettet med at sikre den maritime sikkerhed og det gør vi bedst ved at få problemerne frem i lyset og sat på dagsordenen, siger Asbjørn Overgaard Christiansen, fungerende direktør hos Danske Rederier.  

Mini-konferencen hedder ”Uncovering Hidden Maritime Crimes - Consequences for the Shipping Industry” og afholdes i samarbejde med Københavns Universitet og Safe Seas netværket.

Dagen vil byde på debat, videndeling og netværk. Under kyndig ledelse af Prof. Dr. Christian Bueger fra Københavns Universitet vil der være oplæg fra blandt andet Alan Cole, Head of the UN Office on Drugs and Crime Global Maritime Crime Programme, UNODC og Dr. Amaha Senu, Research Associate, Seafarers International Research Centre.

- Selvom vi sjældent hører om denne type forbrydelser til søs, så har de konsekvenser for vores medlemmer. Derfor er det vigtigt, vi sammen kan finde ud af, hvordan vi bedst muligt håndterer dem, og bliver klogere på hvordan vi undgår dem i fremtiden, siger Asbjørn Overgaard Christiansen.

Konferencen finder sted mandag den 27. maj 2019, 15:15 – 18:30

hos Danske Rederier i Amaliegade i København. Tilmelding kræves.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093