23948sdkhjf

Nyt distributionscenter syd for København

Greve får endnu et nyt distributionscenter til lager og logistik.

I et af Greve Kommunes industrikvarterer på Ventrupvej 18 ligger en byggegrund med et samlet areal på 66.000 kvm. Her er plads til at opføre et moderne højloftet lagerbyggeri, som kan købes eller lejes af logistik-, lager- og distributionsvirksomheder med behov for en central beliggenhed til deres lager. Byggegrunden ligger ideelt tæt på Køge Bugt motorvejen ved Greve Nord afkørsel 27. De første virksomheder, der slår til, kan udvælge et jordstykke og få skræddersyet en lagerløsning, der modsvarer deres behov og ønsker til bygningens placering, størrelse og indretning mv.

Logistikejendomsspecialisten Verdion står bag udviklingsprojektet af det nye distributionscenter i Greve, der har fået navnet Verdion Logistics Park Greve. Ideen med byggeprojektet er at skabe en fleksibel løsning for de virksomheder, der indgår en leje- eller købsaftale med ejeren.

Senior Property Advisor Steen Kjelstrup fra CBRE, som formidler kontakten mellem ejeren Verdion og de interesserede virksomheder, har haft en del fremvisninger.

- Vi er allerede i kontakt med flere interesserede lejere og købere om det her byggeprojekt, hvor vi kan tilpasse lagerbygningen til den enkelte virksomheds behov. Branchen agerer i et konkurrencebetonet marked, hvor kampen om at levere varer til en lav pris er i fokus. Her får de en ideel beliggenhed med mulighed for at optimere deres forretning ved at samle hele deres distributionslager i nye, moderne rammer. Vi mangler i markedet tilsvarende attraktive logistikgrunde med en central beliggenhed og plads til branchens vækst og udvidelsesbehov. Den her mulighed interesserer blandt andet store detailkæder, der har brug for et effektivt og moderne højlager på op til 12 meter i højden. Det vil også være ideelt til virksomheder i branchen, som efterspørger egnede lokaler for tredjepartslogistik. Danskerne handler i stor stil ind på nettet, og de vil ikke betale for levering eller emballage. Det påvirker logistik-, lager- og transportbranchen i stigende grad, fordi de skal være gode til at kigge på omkostningerne og skære ned på udgifterne for at kunne tjene penge, fortæller Steen Kjelstrup.

Vil bidrage til beskæftigelsen

På den store byggegrund står i dag en gammel gård, der skal væk. Da jorden skråner lidt, skal byggegrunden blandt andet planes ud, kloakeres og asfalteres for at blive klar til det første spadestik. Der er plads til at opføre i alt 30.000 kvm lagerbygning, som forventes at blive fordelt mellem en større bygning og to mindre bygninger. Brugere af det nye distributionscenter vil få virksomheder som DHL, LEMAN og Movianto som naboer. Det nye distributionscenter forventes at skabe mange nye arbejdspladser i Greve.

- Greve er et af de mest attraktive logistikområder i Danmark, fordi du er tæt på alt og kan nå halvdelen af Danmarks befolkning i en radius af ca. 40 kilometer. Området i Greve er meget eftertragtet til erhvervsbyggeri, fordi Greve ligger ud til Køge Bugt motorvejen og er i umiddelbart nærhed til Storkøbenhavn, lufthavnen og Øresundsbroen. Vi regner med, at byggeriet kan stå klar ca. 10 måneder efter, at der er indgået aftale, og at det vil skabe op til 80-100 nye arbejdspladser i kommunen, fortæller Steen Kjelstrup.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156