23948sdkhjf

Bunkeafstemning om vejpakken

Europa-Parlamentet stemmer i dag om EU-Vejpakken og omkring 1500 ændringsforslag.

Europa-Parlamentets transportudvalg (TRAN) formåede tirsdag kun at sortere 150 af de mere end 1600 ændringsforslag – der i sidste uge afsporede vejpakkens vej gennem parlamentet – fra. Dermed skal Europa-Parlamentet på plenarmødet i dag stemme om vejpakken og de resterende omkring 1500 ændringsforslag.

Det oplyser ITD.

Det var en gruppe østeuropæiske medlemmer af Europa-Parlamentet, der i sidste uge lige inden den planlagte afstemning om vejpakken, saboterede afstemningen med de mange ændringsforslag. De mener, at vejpakken er ren protektionisme fra de vesteuropæiske landes side.

Det tvang Parlamentets formand, Antonio Tajani, til at tage vejpakken af dagsordnen. Han opgav dog ikke og pålagde i stedet transportudvalget (TRAN) om at reducere antallet af ændringsforslag til et mere håndterbar antal. Kun ændringsforslag, der kunne få mindst en tredjedel af udvalgsmedlemmernes støtte, skulle fremsættes i plenum.

En opgave, som udvalget reelt kun fik løst i meget begrænset omfang på det fem timer lange møde tirsdag.

Ændringsforslag samles i blokke

Tajani har dog nægtet at kaste håndklædet i ringen. Han har i stedet valgt, at samle ændringsforslagene i store blokke, som Europa-Parlamentet så skal stemme om. Det er dog langtfra givet, at det bringer vejpakken nærmere grønt lys fra Europa-Parlamentet.

- Det er umuligt at forudse om, og i givet fald hvilket, mandat Europa-Parlamentet står med efter afstemningen i dag torsdag, men uanset mandatet må det forventes, at der ligger mange og lange forhandlinger foran parlament, ministerråd og kommission, inden en endelig vejpakke er i hus. I ITD krydser vi stadig fingre for, at man får aftalt nogle regler, der kan administreres, fortolkes ens og håndhæves effektivt, men nu er det op til MEP’erne, at få styr på de mange ændringsforslag og sikre en gnidningsfri afstemning på plenarsamlingen i morgen, så vejpakken bliver en realitet, siger ITD's erhvervspolitiske konsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

Afstemningen starter i dag torsdag den 4. april, omkring klokken 11, og det er blevet afgjort, at man skal stemme i blokke det vil sige om flere ændringsforslag ad gangen på såvel udstationering som cabotage – og køre og hviletidsrapporten.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125