23948sdkhjf

Læskende løsning til logistik

Ortec løser kompliceret logistikopgave for Coca-Cola.

It-virksomheden Ortec har i samarbejde med Coca-Cola Hellenic Bottling Company optimeret sidstnævntes logistikløsninger i Europa.

Med en flåde på 18.000 køretøjer, 71 fabrikker, 38.000 medarbejdere og 366 varehuse og distributionscentre ønskede Coca-Cola Hellenic at effektivisere arbejdsgangene, fortæller Peter Bordum – managing director for Ortec i Norden:

- Opgaven til vores specialister var at forkorte såvel planlægningstiden som transporten, så Coca-Colas medarbejdere kunne nå mere på kortere tid. Som vigtige sidegevinster skulle den smartere planlægning give besparelser på brændstofudgifterne og booste kundetilfredsheden, siger Peter Bordum.

Den optimale rute

Målene var udfordrende, ifølge Peter Bordum, eftersom Coca-Cola Hellenic havde specifikke krav til de forskellige markeder. Ikke alle lande i virksomheden havde en SAP-implementering på plads, så udrulning af en ERP-løsning var nøglen til at bygge fundamentet for datadrevne beslutningsprocesser.

Virksomheden valgte at kombinere to løsninger fra Ortec: I første omgang implementerede Coca-Cola Hellenic en Windows-baseret Ortec-løsning til ruteplanlægning og optimering, Ortec Route Scheduling, alt imens en SAP-implementering fandt sted på tværs af afdelingerne. De første af de 13 lande, der modtog Ortec Route Scheduling, var Grækenland, Rumænien, Serbien, Kroatien og Polen.

Denne løsning hjalp teamet med at planlægge de optimale ruter under hensyntagen til ordre-, kunde- og køretøjsspecifikke begrænsninger. Algoritmen beregner optimale ruter baseret på ordre og køretøjsdata, terminal/depotinformation, transportomkostninger og takster samt chaufførplaner og driftstider. Resultatet er en optimeret ruteplanlægning, der kan driftsafvikles effektivt og omkostningsbesparende.

Værdifuld indsigt

Via ruteplanen og løbende datainput har planlæggerne meget bedre oversigt over transport- og planlægningsomkostningerne, kørte kilometer og mulige leveringstider. Løsningen håndterer også returtransport og andre faktorer, der påvirker ruteplanen. Efter afsluttet udrulning af SAP ERP, besluttede Coca-Cola Hellenic at erstatte den Windows baserede Ortec Route Scheduling løsning med Ortec til SAP ERP - et avanceret add-on til SAP ERP, der ud over ruteplanlægning også omfatter moduler til palle- og lastoptimering. Ortec Warehouse Execution for SAP Warehouse Management blev tilføjet på toppen for yderligere at optimere virksomhedens plukkesystem.

- Den kombinerede løsning blev herefter udrullet i 21 lande, og holdet hos Coca-Cola Hellenic drager nu fordel af at bruge SAP ERP-data til at optimere planlægningen på tværs af logistiknetværket, siger Peter Bordum. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188