23948sdkhjf

DSV går sammen med Panalpina

Panalpina-aktionærer betales med DSV-aktier for 30 milliarder kroner.

DSV A/S og schweiziske Panalpina har annonceret, at de to selskaber lægges sammen under navnet DSV Panalpina A/S. Panalpinas ledelse og 69,9 procent af det schweiziske selskabs aktionærer – inklusive storaktionærerne Ernst Göhner Foundation and Cevian and Artisan,har uigenkaldeligt forpligtet sig til aftalen.

Ifølge DSV A/S offentlige tilbud vil hver Panalpina-aktie blive betalt med 2,375 DSV-aktier. Ud fra de aktuelle aktiekurser på DSV-aktien svarer det til, at DSV A/S betaler 195,8 schweizerfranc for hver Panalpina-altie.

30,6 milliarder kroner

Det svarer til en kurspræmie på omkring 43 procent til Panalpinas aktionærer.

Totalt vil DSV A/S betale omkring 30,5 milliarder (4,6 milliarder schweizerfranc).

Hvis DSV A/S købstilbud bliver accepteret vil resultatet blive en af verdens største transport- og logistikudbydere, med en omsætning på omkring 118 milliarder kroner og mere end 60.000 medarbejdere.

Der vil blive nedsat en integrations-komite, med lige mange repræsentanter fra DSV og Panalpina, der skal overvåge integrationen af de to selskaber og sikre, at alle ansatte får en fair behandling. Herunder vil der blive gennemført en grundig evaluering med det mål, at fastholde relevante funktioner og kompetencer i Schweiz.

Meget attraktivt tilbud

Peter Ulber, bestyrelsesformand i Panalpina, udtaler i en selskabsmeddelelse fra selskabet:

- Panalpina's bestyrelse og ledelse har i løbet af de seneste uger undersøgt forskellige strategiske initiativer og drøftet en eventuel kombination af de to selskaber med DSV. Det er  Panalpinas bestyrelses vurdering, at DSV's opdaterede forslag er meget attraktivt. Det anerkender Panalpina's medarbejderes kvaliteter, selskabets stærke position som en af verdens førende leverandører af supply chain-løsninger og dets særlige kompetencer og knowhow inden for luft- og oceanfragt. Bestyrelsen anbefaler Panalpina's aktionærer at acceptere tilbuddet. Vi ser nu frem til at samarbejde med DSV og bidrage til at skabe en af verdens største transport- og logistikvirksomheder. Vores kunder vil kunne drage fordel af et stærkere netværk og serviceudbud samt nye kompetencer og færdigheder.

DSV’s bestyrelsesformand Kurt Larsen, udtaler:

- Kombination af DSV og Panalpina vil styrke vores position som et førende globalt speditionsfirma. Sammen kan vi tilbyde kunderne et stærkt globalt netværk og forbedret serviceudbud. Det vil styrke vores konkurrencemæssige position i branchen. Det er et godt match på alle parametre. Panalpina er et storartet firma, og vi er meget begejstrede for denne mulighed for at komme sammen og velkommen Panalpinaas talentfulde medarbejdere .

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14