23948sdkhjf

Toldstyrelsen udvider på Esbjerg Havn

Brexit: Et britisk farvel til EU betyder mere toldarbejde.

Brexit får nu helt synlige konsekvenser på havnen i Esbjerg. Havnen er et knudepunkt for samhandlen mellem Danmark og Storbritannien, og når briterne ikke længere er medlem af EU, vil det betyde et større pres på toldekspeditionen på havnen. Derfor flytter Told-styrelsen i større lokaler 29. marts 2019 på Taurusvej 5.

- Jo tættere vi kommer på, at briterne træder ud af EU, desto bedre kan vi forudse presset på de danske toldekspeditioner. Esbjerg er et centralt knudepunkt og vores nuværende lokaler vil ikke længere være store nok, når varer fra Storbritannien fremover skal toldbe-handles som varer fra et hvilket som helst andet land uden for EU, fortæller Maren Holm Johansen, der er handelsdirektør i Toldstyrelsen.

Sikre smidig samhandel

De nye kontorlokaler blev leveret på en blokvogn for kort tid siden, og i tiden op til ind-flytningen sørger håndværkere for at gøre bygningerne klar. Storbritannien forlader EU den 12. april 2019, medmindre det britiske parlament og Europa-Parlamentet godkender udtrædelsesaftalen mellem Storbritannien og EU. I så fald træder Storbritannien ud af EU den 22. maj 2019.

- Brexit-datoerne er jo skubbet rundt nogle gange, men vi er klar til den oprindelige dato, nemlig den 29. marts. Vi følger den politiske situation i EU og Storbritannien meget tæt, så vi kan gøre vores til, for at handlen fortsat kan glide smidigt mellem Danmark og vores britiske naboer, siger Maren Holm Johansen.

I forbindelse med Brexit er der blevet ansat 42 ekstra medarbejder i Toldstyrelsen, heraf tre i Esbjerg.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11