23948sdkhjf

FDL: P-pladser koster ikke en formue

Det er muligt at udvide for relativt små beløb, lyder det.

FDL Vognmand skriver i sit nyhedsbrev, at foreningen ikke hopper med på galejen om, at der ikke er penge til nye lastvognsparkeringspladser langs det danske motorvejsnet.

Udtalelsen kommer på baggrund af den senere tids debat om kapacitetsproblemer for lastbiler langs vejnettet på baggrund af regeringens 25 timers parkeringsbegrænsninger for lastbiler på statslige rastepladser.

”Det er altså muligt at udvide antallet af pladser for relativt små beløb. Det behøver ikke at koste en bondegård, når det kan gøres for mindre, lyder det fra kontorleder i FDL, Jens Groot.

Han henviser blandt andet til parkeringspladsen Nørremarken nordlig og Merring sydlig mellem Horsens og Vejle. Ifølge FDL afslører en simpel kortopmåling, at der på Nørremarken i nordgående retning er 12 pladser til lastbiler, og det samme på Merring i sydlig retning. Hvis man inddrog nogle af græsarealerne, vil det være muligt at udvide til 52 pladser på Nørremarken i nordlig retning, lyder det.

- Uden at have besøgt samtlige rastepladser tør jeg godt påstå, at noget lignende, eksempel vis ved Skanderborg nord og mange andre steder, blandt andet på Sjælland, kan iværksættes relativt hurtigt. Men det kræver politisk vilje og modet til at sætte sig gennem modstanden. Politikerne må erkende, at tiden er inde til, at vi diskuterer muligheder i stedet for begrænsninger. Vi kan ikke vente til 2021, start med de nemme og billigste muligheder, det drejer sig om at komme i gang, siger Jens Groot.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093