23948sdkhjf

Midlertidig løsning for bredt og fladt gods

ITD: Midlertidig løsning tillader vandretliggende transport af bredt og fladt udeleligt gods.

Færdselsstyrelsen har nu, ifølge ITD, yderligere udsendt et notat om transport af bredt og fladt udeleligt gods i forlængelse af den tidligere udsendte vejledning om særtransporter.

Færdselsstyrelsen vurderer i det nye notat, at bredt og fladt udeleligt gods, der transporteres vandretliggende med en bredde over 2,55 meter, er lovlig og færdselssikkerhedsmæssig forsvarlig, såfremt den del af godset, der overskrider køretøjets sidekanter, er forsvarligt afskærmet.

Afskærmning

Formålet med afskærmning er at beskytte de øvrige trafikanter mod udragende skarpe hjørner og kanter samt spidse udragende dele. I notatet er der beskrevet en række eksempler på korrekt afskærmning. Afskærmningen kan dog undlades på den del af godset, som er højere end 2,00 m over vejbanen. Er det ikke muligt at afskærme godset tilstrækkeligt, skal godset fortsat placeres skråtstillet eller oprejst.

Færdselsstyrelsen har orienteret Rigspolitiet om notatet.

Baggrunden for notatet er, at det i den tidligere udsendte vejledning om særtransport fra Færdselsstyrelsen den 18. maj 2018 blev præciseret, at bredt og fladt udeleligt gods, så vidt det er muligt, skal transporteres skråtstillet eller oprejst for at minimere bredden mest mulig i den tilladelsesfrie zone.

Færdselsstyrelsen har endvidere meddelt, at der snarest vil blive indledt en dialog om revision af særtransportbekendtgørelsen.

Notatet om transport af vandretliggende gods kan downloades her:

http://Itd.dk/media/3748/notat-om-saertransport-med-vandret-gods.pdf

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078