23948sdkhjf

Freja: Fornuftigt årsresultat

Bevidsthed om "People's business" betalte sig.

Transport- og logistikvirksomheden Freja Transport & Logistics Holding A/S kommer ud med et resultat for 2017, som selskabet beskriver som tilfredsstillende. Især datterselskaberne i Norge og Finland leverede resultater markant over markedsniveau, mens afdelingen i Sverige ikke levede op til forventningerne.

Omsætning: + 5 procent

Freja omsatte i 2017 for 2,55 mia. kr., hvilket var en vækst på 5 procent mod 2016. Resultatet af den primære drift (EBIT) udgjorde i 2017 41,6 mio. kr. mod 47,3 mio. kr. i 2016. Årets resultat før skat udgør 59,4 mio. kr. i 2017 mod 45,9 mio. kr. i 2016.

Koncernens egenkapital voksede fra 211,9 mio. kr. i 2016 til 252,5 mio. kr. i 2017.

Jørgen Hansen, ejer og administrerende direktør i Freja-koncernen:

- Det blev et fornuftigt årsresultat for 2017, men vi er både parate og har ambitionerne til at vise, at vi kan gøre det bedre. Sale and leaseback af ejendommen i Tumba sikrer os rekordresultatet i 2017. I de kommende år er det integrationen af Padborgvirksomheden Transcargo og vores nye positionering på det polske marked, der har størst fokus og vil sikre såvel vækst i omsætning som indtjening. Vi har platformen og er klar til at høste frugterne af de senere års massive investeringer i Freja. Og skulle der være yderligere konsolideringsmuligheder, er vi også klar til at ”kigge” på det, lyder det fra Jørgen Hansen.

Regionale forskelle

Ifølge Freja var udviklingen i datterselskaberne i Norge og Finland meget positiv, mens Sverige ikke levede op til forventningerne i 2017.

- Vi har reageret på den negative trend ved en reorganisering af den svenske ledelse, hvor både ny landedirektør og HR-manager er ansat. Segmentet Air & Sea er blevet styrket med tilførsel af ressourcer, ligesom salgsorganisationen er blevet trimmet. Så med god grund er der forventning om, at Sverige i fremtiden bidrager til koncernens fortsatte udvikling på det internationale transportmarked, lyder det fra Freja.

People’s business

Gennem 10 år har selskabet investeret massivt i IT platformen, og 2017 er ingen undtagelse. Ifølge Freja investerer selskabet dels for at optimere egen forretning, dels for at gøre sig konkurrencedygtige, men også for at sikre fordele for kunderne i deres værdikæde. Freja medvirker i et forskningsprojekt omkring udveksling af data med kunder og leverandører, og selskabet forventer, at slutproduktet vil give betydelige økonomiske fordele for alle parter, siger Jørgen Hansen:

- Vores fokus er fortsat at udvikle de langsigtede relationer med såvel kunder som leverandører. Trods vores store fokus på effektiviseringer så er vi også bevidste om, at mennesket fortsat er den vigtigste ressource i samarbejdet - transport er People’s Business. Nøgleordene for os i samarbejdet er åbenhed, tillid og troværdighed. Vi har altid drevet vores virksomhed ud fra stærke værdier. Vi arbejder dagligt for at gøre en forskel for vores kunder og sikre, at vi sammen bliver en lille smule bedre dag for dag, siger Jørgen Hansen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082