23948sdkhjf

Udvidelse af amerikansk aftale

Mittarfeqarfiit forlænger med 109th Airlift Wing.

Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavne, har indgået en femårig aftale med 109th Airlift Wing, som er en del af den amerikanske luftvagt, New York Air National Guard. Aftalen omhandler indkvartering og servicering af forskellige opgaver i Kangerlussuaq.

Dermed fortsætter de to enheder service-samarbejdet på verdens største ø.

Engagerer sig lokalt

Ifølge Mittarfeqarfiit har 109th Airlift Wing valgt Kangerlussuaq som deres fortrukne lufthavn at operere ud fra, dels på grund af den korte afstand til isen, men ikke mindst fordi Mittarfeqarfiit i Kangerlussuaq kan tilbyde dem en pakkeløsning med indkvartering og forskellige serviceopgaver.

- Det er glædeligt, at 109th Airlift Wing har sat pris på den service, Mittarfeqarfiit yder i Kangerlussuaq, og at de på den baggrund har ønsket at udvide aftalen. Den femårige aftale betyder, at vi kan fortsætte det gode samarbejde, som ligger helt i tråd med det, vi gerne vil, nemlig at arbejde for hele tiden at forbedre vores service og skabe mest værdi for kunder og samfund. Og at 109th Airlift Wing derudover engagerer sig meget i lokalsamfundet er kun positivt for alle i Kangerlussuaq, siger Jeppe Jensen, kommerciel direktør i Mittarfeqarfiit.

109th Airlift Wing har til opgave at støtte National Science Foundation, NSF, med at håndtere transport af gods og forskningspersonel til forskellige forskningsstationer på indlandsisen, blandt andet Summit, som er en del af NSF. De supporterer også den danske forskningsstation Eastgrip.

109th Airlift Wing har hjemmebase på Straton Air base, hvor de har i alt 12 stk. C130 Hercules-fly med monteret ski.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079