23948sdkhjf

Dansk ballastvandsteknologi til Asien

Søfartsstyrelsen og Danske Maritime drøfter ballastvand i Kina.

En dansk delegations bestående af Søfartsstyrelsen, Danske Maritime og flere af brancheorganisationens medlemmer er i denne uge i Shanghai for at sætte fokus på ballastvandteknologi.

Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Besøget, der løber over tre dage, sætter fokus på hele ballastvandsystemets livscyklus, og er arrangeret som et led i myndighedssamarbejdet mellem Danmark og Kina på det maritime område.

- Besøget kommer på det helt rigtige tidspunkt nu hvor der på MEPC 72 i IMO blev vedtaget installationsdatoer for ballastvandsystemerne, siger Charlotte Ahrendt Steen, der er vicedirektør i Søfartsstyrelsen.

- Ved at italesætte nogle af de udfordringer som er på området, og samtidigt kigge på de forskellige løsningsmuligheder som er derude, håber vi at komme et skridt videre i processen med hvordan vi kan operere effektivt som offentlig myndighed på dette nye reguleringsområde.

Teknik og dokumenation

Også adm. direktør i Danske Maritime, Jenny Braat, ser gode muligheder i samarbejdet.

- Danske Maritime har indgået en aftale med Shipbuilding Information Center of China om samarbejde netop inden for ballastvandsrensning. Vi har førende kompetencer i Danmark inden for udvikling af systemer til rensning af ballastvand samt inden for tilknyttede teknologier og løsninger. At kunne demonstrere og dokumentere drift inden for de gældende krav er af meget stor betydning og Danske Maritime har i tillæg til førsteklasses producenter også virksomheder, der har forsket og udviklet de absolut nyeste måletekniske instrumenter således at drift og håndhævelse kan sikres bedst muligt. Kombineret med Kinas status som verdens største skibsbygningsnation åbner dette nogle helt nye muligheder, når store dele af verdensflåden om kort tid skal have sådanne systemer om bord. Vi kan bidrage til, at den kinesiske skibsbygningsindustri kan tilbyde rederierne nogle af de bedste og mest pålidelige systemer og validerede og certificerede teknologier på markedet, udtaler Jenny Braat.

Foruden et seminar om ballastvand skal delegationen også ud og se et ballastvandsystem på et såkaldt megacontainerskib, der er ved at blive bygget i Shanghai.

Besøget, der løber frem til torsdag d. 10. maj, er en del af myndighedssamarbejdet i Kina, der gennemføres i samarbejde med Udenrigsministeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063