23948sdkhjf

Lindø-konsortiet udpeget

Klar til massive havneudvidelser på Fyn.

Fredag underskrev Lindø port of Odense og et konsortium bestående af belgiske Jan de Nul N.V. og Züblin A/S fra Danmark kontrakten på Lindøs kommende havneudvidelse, der består af en forøgelse af havnen med 400.000 kvadratmeter og 1 kilometer kaj.

Med forøgelsen bliver Lindø i stand til at imødekomme efterspørgslen på kajarealer og oplandsareal til tung havnevirksomhed som eksempelvis offshoreindustrien.

Konsortiet, der går under navnet JV Lindø port of Odense, vandt udbuddet på 350 mio. kr., som omfatter etablering af havneareal, kajanlæg samt en særlig heavy-load plade ved kaj, som bliver et særlig unikt element på den nye Terminal Nord på Lindø. Denne heavy-load plade bliver 30 meter fra kaj og ind i land og 100 meter langs kaj, og er en massiv konstruktion, som er særligt egnet til placering af endog meget store mobil- og crawlerkraner, lyder det fra Lindø port of Odense.

Thomas Bentsen, teknisk direktør for Fundering & Anlæg hos Züblin A/S:

- Udvidelsen af Lindø port of Odense er et komplekst projekt, der bringer Züblins kompetencer i spil inden for anlægsbeton og fundering. I kombination med Jan De Nuls kompetencer inden for uddybning og landindvending har vi sammensat et stærkt team, som både har international ekspertise samt lokalkendskab til det danske marked. Udover den faglige ekspertise kræver det også maskinkraft, og her råder både Züblin og Jan De Nul over en massiv maskinpark, der gør os i stand til at løse opgaven, siger Thomas Bentsen.

Carsten Aa, administrerende direktør i Lindø port of Odense, glæder sig til samarbejdet med konsortiet:

- Vi igangsatte for knap ni år siden et projekt, som skulle udvide faciliteterne på Lindø, og i dag tager vi et tigerspring frem mod færdiggørelsen med denne kontrakt på den fulde etablering i ét ryk. Vi glæder os til samarbejdet med Jan de Nul og Züblin, som jo ikke er ukendte aktører for os. Og med fuld tillid til både kvalitet og tidsplan vil vi, sammen med vores kunder, arbejde videre mod nye muligheder og nye projekter på Terminal Nord i 2020, siger Carsten Aa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078