23948sdkhjf

Hanstholm: Fisk for 1 mia. kr.

Håndteret gods over kaj steg 29 procent i 2017.

Med en samlet værdi af alt landet fisk på 1,03 mia. kr. og en stigning på 29 procent i håndteret gods over kaj landede bruttofortjenesten i Hanstholm Havn i 2017 på 26,8 mio. kr. – en stigning på 7 procent mod 2016 og samtidig den bedste i havnens historie.

- 2017 blev et af de absolut vigtigste år i havnens 50-årige historie. I jubilæumsåret fik vi gennemført et meget omfattende udbud og igangsat vores store havneudvidelse til godt 500 mio. kr. Dermed har vi efter flere års tilløb bevist, at vi kan og vil investere i fremtiden. Samtidig har vi bygget ovenpå havnens organiske udvikling gennem nye investeringer og nye tiltag, og vores kerneforretning - fisk - har rundet 1 mia. kr. i årlig landingsværdi., siger Martin Vestergaard, bestyrelsesformand i Hanstholm Havn.

Bundlinien noterede et fald på 2 procent til 9,8 mio. kr., hvilket ifølge havnen skal ses som følge af investeringer foretaget i forbindelse med den store havneudvidelse og forbedringer af eksisterende anlæg.

Håndteret gods over kaj steg med 29 procent til 274.048 tons, og det var især mængderne af træ, fiskemel, søral og træpiller, der udviklede sig positivt.

Positive forventninger til 2018

- Bestyrelsen har i tæt samspil med Hanstholm Havns ledelse en stor del af æren for, at vi er nået så langt, som vi er i denne bestyrelsesperiode. Nu ser vi frem mod en ny bestyrelsesperiode, der bliver mindst lige så spændende som den forrige. Den overordnede masterplan for havnen fortsætter, og nu skal vi i højere grad koncentrere os om at løfte aktivitetsniveauet, så vi er klar til sommeren 2020, hvor havneudvidelsen står færdig. Her har vi allerede iværksat en lang række aktiviteter, som skal funderes yderligere i 2018, siger Martin Vestergaard.

Hanstholm Havn forventer et regnskab for 2018 på niveau med 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063