23948sdkhjf

Ny stor havvindmøllepark

Danske Rederier roser regeringens plan om dansk 800 MW-havvindmøllepark.

Regeringen lancerede søndag en af grundpillerne i det kommende udspil til en ny energiaftale: En historisk stor havvindmøllepark på 800 MW.

Det glæder Danske Rederier, at regeringen har ambitioner på havvind, da det vil understøtte jobs i den danske styrkeposition på området – også når det gælder de maritime operationer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, erhvervsminister Brian Mikkelsen og energi-, klima- og forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt lancerede søndag regeringens nye ambition på havvind. Man vil bygge en havvindmøllepark i tidsrummet mellem 2024-27, som kan levere strøm til 800.000 husstande svarende til strømforbruget i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Randers og Kolding til sammen.

- Regeringen vil som en del af vores nye energiudspil bygge en af verdens største havvindmølleparker på 800 MW. Parken vil kunne forsyne Danmarks syv største byer med grøn strøm året rundt, sænke CO2-udledningerne markant og skabe tusindvis af danske arbejdspladser, skrev Lars Chr. Lilleholt søndag på Twitter.

Tredobler havvind

Det er regeringens forventning, at den nye vindmøllepark vil forøge produktionen af strøm fra havvind med anslået en tredjedel. Det vil også have betydning for Det Blå Danmark, som blandt meget andet har stærke kompetencer og rederier indenfor havvind. Derfor glæder udspillet Danske Rederier:

- Danmark er et foregangsland indenfor havvind. Det gælder også til søs, når havvindmøllerne skal opstilles eller vedligeholdes. Derfor er det godt nyt for Det Blå Danmark, at regeringen har lanceret en klar ambition om, at Danmark fortsat skal være på forkant indenfor havvind, siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier og fortsætter:

- Med en havvindmøllepark med strøm til 800.000 husstande tager Danmark et vigtigt skridt for at understøtte vores styrkeposition på havvind. Det er der jobs i – også for danske rederier. For der er 17 maritime operationer på en havvindmølle fra vugge til grav, og det Blå Danmark står klar til at hjælpe hele vejen.

Regeringen forventes at fremlægge sit udspil til et kommende energiforlig i denne uge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125