23948sdkhjf

Aarhus: Havneudvidelse skal miljøvurderes

"Yderhavnen" forventes færdig om 40 år.

I 2060 vil Aarhus havn være vokset med omkring 1,4 mio. kvadratmeter ud i havet mod øst, hvis ambitionerne om havneudvidelsen med arbejdstitlen ”Yderhavnen” forløber planmæssigt.

I aftalen om de bynære havnearealer afgav Aarhus Havn omkring 600.000 kvadratmeter til bymæssig bebyggelse, og udvidelsen i Østhavnen er en del af denne aftale.

Aarhus Havn har anmodet om at få igangsat en miljøvurdering (VVM-undersøgelse) til havneudvidelsen, der forventes at ske i tre etaper. I første omgang ønsker Aarhus Havn en udvidelse på cirka 300.000 kvadratmeter, der udgør første etape og forventes færdig i 2030. De to øvrige etaper er på henholdsvis 650.000 kvadratmeter, der forventes færdig i 2048 og 450.000 kvadratmeter, der forventes færdig i 2060.

- Vi er tæt på at færdiggøre havnens nuværende masterplan fra 1997. Og det er med en vis stolthed på hele virksomhedens vegne, jeg kan sige, at prognoserne og visionen har vist sig at holde. Aktuelt arbejder vi med sidste del, nemlig at flytte færgeterminalen væk fra byen og ud på Østhavnen. Yderhavnen er en forlængelse af Østhavnen, og dermed opfylder den et ønske om, at havnen skal flyttes ud i havet – og væk fra byen, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

Han tilføjer, at de nuværende havnearealer stort set er udnyttet.

- Yderhavnen er en forudsætning for byen og havnens fortsatte vækst. Den vil blive placeret i god afstand fra Aarhus by, og samtidig er der mulighed for at give plads til et rensningsanlæg på havneudvidelsen i stedet for ved Tangkrogen. Derfor er jeg overbevist om, at en sådan helhedsløsning vil blive godt modtaget af de fleste. Men selvfølgelig vil der altid være modstand at finde et eller andet sted, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047