23948sdkhjf

Danske Rederier: Historisk Aftale

Rederi-glæde over IMO's klimastrategi.

Med IMO’s strategi for reduktion af drivhusgas-emissionerne fra skibsfarten vil sektoren komme til at bidrage med at leve op til Paris-aftalens målsætning i lighed med andre industrier.

Sådan lyder ordene fra Danske Rederier, der kalder aftalen for historisk.

- Danske Rederier har fra starten arbejdet for et ambitiøst resultat, der ligger indenfor Paris-aftalens rammer. Derfor er jeg meget tilfreds med, at IMO-landene tog ansvaret på sig og ikke overlod skibsfarten til fortsat kritik for manglende regulering og i så fald drage konsekvensen af for eksempel regional regulering fra EU. Dette er en historisk aftale, siger Maria Skipper Schwenn, direktør i Danske Rederier.

I 2016 fik Danske Rederier foretaget et studie af mulige veje til at levere til Paris-aftalen og netop 50 procent absolut reduktion i 2050 viste sig, at være én af de mulige veje.

- Danske Rederier har gennem de sidste par år deltaget i debatten baseret på de videnskabelige argumenter i vores studie. Jeg er meget glad for, at det politiske kompromis mellem de 173 IMO-medlemslande så også landede på et niveau, der er tilstrækkeligt ambitiøst. At nå disse mål bliver en stor opgave og vil kræve en massiv forsknings– og udviklingsindsats, da vi på sigt kommer til at anvende alternative brændstoffer, der slet ikke giver CO2-udledninger. Rederierhvervet er med det klare reduktionsmål i ryggen klar til at arbejde hen mod målet, og Danske Rederier vil i særlig grad engagere sig i udviklingen af alternative brændstoffer, siger Maria Skipper Schwenn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062