23948sdkhjf

de Juniac: Hold grænserne åbne

Global luftfragt gik frem i februar.

Med offentliggørelsen af de globale luftfragttal for februar tilføjer Alexandre de Juniac, generaldirektør og administrerende direktør i den globale luftfartsorganisation IATA, at det er til ugunst for alle, hvis protektionismen vokser og en handelskrig bliver resultatet:

- Efterspørgslen efter luftfragt fortsætter med at være stor med en vækst i februar på 6,8 procent. De positive udsigter for 2018 møder dog potentiel stærk modvind, herunder eskaleringen af protektionisme og en mulig handelskrig. Velstanden vokser, når grænser er åbne for mennesker og handel, og vi rammes alle af det, når de ikke er, siger han.

Samlet viste de globale luftfragttal i februar en stigning på 6,8 procent i forhold til samme måned 2017.

Samtidig blev kapaciteten øget med 5,6 procent. Dermed overgik stigningen i efterspørgslen stigningen i kapacitet for 19. måned i træk, hvilket er vand på møllen for overskudsgraden.

Alle verdens regioner noterede vækst i efterspørgslen i årets anden måned.

Asien-Stillehavsområdet noterede som den førende luftfragtregion i verden en vækst på 6,5 procent, mens Nordamerika gik frem med 7,3 procent.

Europa noterede en stigning på 5,7 procent, mens fragttallene i Mellemøsten, Latinamerika og Afrika steg med henholdsvis 7,4, 8,7 og 15,9 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062