23948sdkhjf

Vækstplanen rammer rigtigt

Blå ros til regeringens vækstplan.

Der er rigtig mange gode takter i regeringens vækstplan. Det er billedet efter tre maritime debatter arrangeret af Danske Maritime og Danske Rederier i Svendborg, Esbjerg og Frederikshavn. Så selv om der er væsentlige udestående med maritim montørordning og uddannelse, så er fremskridtene tydelige.

To dage, tre arrangementet og masser af virkelyst og debat i Det Blå Danmark. Det er bundlinjen, efter at Danske Maritime og Danske Rederier inviterede til diskussioner i tre maritime højborge landet over: Svendborg, Esbjerg og Frederikshavn.

De har involveret et par håndfulde politikere, tre borgmestre og mange virksomheder, og Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime glæder sig over bundlinjen:

- Det er tydeligt, at Det Blå Danmark har taget rigtig godt imod vækstplanen og de bagvedliggende politiske aftaler. Nu skal der sættes handling bag, og her fremhæver virksomhederne især de bebudede nabotjek. For det er helt afgørende, at vi ved, hvilke rammevilkår der gælder for vores konkurrenter i andre lande, når vi skal sikre, at de maritime virksomheder i Danmark kan konkurrere på lige vilkår, siger Jenny Braat og fortsætter:

- Det er også afgørende med fokus på forskning og udvikling, hvis Det Blå Danmark skal bevare og udbygge sin førerposition. De sidste dages debatmøder har tydeligt vist, at de maritime virksomheder ser muligheder i vækstplanen, og det er vigtigt, at virksomhederne inddrages i det efterfølgende, konkrete arbejde med virkeliggørelsen af de mange gode initiativer i planen, siger hun.

Stadig udeståender

De to dages program sluttede med et meget velbesøgt arrangement på MARTEC i Frederikshavn, hvor den lokale klyngeorganisation MARCOD var medarrangør. Her var der en klar anerkendelse af, at vækstplanen virkelig flytter noget for klyngen, selv om der stadig er udeståender på især uddannelse. Det billede kan Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier, godt genkende, og han er ikke i tvivl om, at retningen er rigtig.

- Med brede politiske flertal bag den nødvendige DIS-udvidelse, fjernelse af særkrav og af registreringsafgiften, så er dansk flag konkurrencedygtigt og attraktivt. Men verden står ikke stille, så nabotjek bliver et nødvendigt værktøj for at holde os skarpe og få håndteret de tilbageværende særkrav. Og så skal vi give uddannelserne et løft. Her er intentionerne rigtige i planen, og det handler nu om at få smøget ærmerne op og gå i gang, siger Jakob Ullegård, som også talte på møderne landet over.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065