23948sdkhjf

Brætspil frister fremtidens danske søfolk

Skoleelever dystede om at komme til tops i Det Blå Danmark.

World Careers afholdt onsdag  årets finale i brætspillet – Seven Seas. Næshøjskolen fra Harlev tog sejren efter flere timers intens kamp i Danske Rederiers hus.

- Seven Seas skal være en appetitvækker, der giver mod på en karriere i Det Blå Danmark, understreger Anne Bay Riisager, som er kampagneleder for World Careers.

6000 skoleelever har spillet Seven Sea siden spillet blev introduceret til grundskolerne i 2017. Brætspillet handler om at drive det mest succesfulde rederi og er udviklet for at oplyse eleverne i de ældste skoleklasser om de mange uddannelses- og karrieremuligheder, som den maritime branche rummer.

I alt 20 klasser har kvalificeret sig til den landsdækkende finale, der blev afholdt hos Danske Rederier i dag. Vinderen blev Næshøjskolen, der tager et bordfodbold med hjem til skolen. Anden og tredjepladsen gik til henholdsvis Bakkeskolen og Susåskolen.

Det er anden gang, der afholdes finale, siden Seven Seas blev introduceret. Spillet er udviklet specielt til grundskoleklasser, som et led i World Careers generelt større fokus på netop denne yngre målgruppe.

- Seven Seas har været en overvældende succes, hvor vi oplever en stor interesse fra skolerne bredt i Danmark. Det har givet os mulighed for at komme rundt i landet og gå i dialog med en lang række elever i de ældste folkeskoleklasser. Når vi spiller Seven Seas har vi en studerende med fra HF Søfart, der kan fortælle, hvad man lærer på studiet, og hvad det kræver at komme ind. Det kan være den appetitvækker, der giver mod på en karriere i Det Blå Danmark, siger Anne Bay Riisager, kampagneleder i World Careers.

Fakta om Seven Seas

Seven Seas er et brætspil udviklet af World Careers. Spillet handler om, hvordan verdenshavene åbner nye horisonter og Det Blå Danmarks muligheder.

Spillerne arbejder sammen om at styre et moderne, verdensomspændende rederi. Der skal lukkes kontrakter, købes brændstof, planlægges sejlruter og udvikles ny teknologi. Opgaverne deles mellem spillerne, så det kræver samarbejde og overblik at få succes i spillet. Spillet er på tid, så det gælder det om at holde hovedet koldt og handle hurtigt. Ellers løber tiden, og konkurrenterne stryger forbi.

Følgende skoler deltog i finalen hos Danske Rederier den 10. april 2018:

Ansager Skolen

Højelse Skole

Asgård Skole

Tre Falke Skolen

Bakkeskolen

Valby Skole

Birkerød Skole

Ådalsskolen

Kildevældsskolen

Susåskolen afd. Glumsø

Blovstrød Skole

Næshøjskolen

Løgstrup Skole

Brandkjærskolen

Klokkerholm Skole

Ganløse skole

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065