23948sdkhjf

SAS åbnede base i Aarhus Lufthavn

SAS-succes afhænger af østjyderne, lyder det.

Med mandag morgens landinger af tre SAS-fly fra München, Stockholm og Oslo kunne SAS og Aarhus Lufthavn officielt erklære den nye SAS-base i den østjyske lufthavn som åbnet.

I slutningen af 2017 afslørede de to selskaber SAS’ investering af et trecifret millionbeløb i lufthavnen. En satsning så stor, at parterne forventer omkring 200.000 flere passagerer i lufthavnen årligt og dermed en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent.

Torben Boldsen, bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn:

- Det er en stor dag i Aarhus Airport. Efter en række magre år er vi nu lykkedes med at etablere en række nye ruter, som kommer til at betyde en stor omvæltning for lufthavnens samlede tilbud til lokalområdets erhvervsliv og privatpersoner. En så massiv udvidelse af lufthavnens trafik er ikke set før, og den harmonerer præcist med det lokale erhvervslivs ønsker, siger Torben Boldsen.

Han henviser til, at det nu er op til østjyderne, hvorvidt partnerskabet mellem SAS og Aarhus Lufthavn skal blive en succes. Og i den forbindelse er det afgørende, at fortællingen om lufthavnen ændrer karakter, siger bestyrelsesformanden.

- Aarhus Airport har i mange år haft et lidt blakket ry som en gammel og støvet lufthavn uden ret mange muligheder. Det er et ry, som ikke længere giver mening, og derfor skal vi først og fremmest have ændret på opfattelsen af lufthavnen blandt østjyderne. Det er i sidste ende dem, der får glæde af de mange nye muligheder og selvfølgelig dem, der skal gøre brug af dem, siger Torben Boldsen.

Ud over nye ruter fra Aarhus til München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split indeholder samarbejdet med SAS, at den allerede eksisterende rute til Malaga gøres til en helårsrute, ligesom SAS øger flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062