23948sdkhjf

Disruptionråd overser transport og logistik

ITD sender åben invitation til Disruptionrådet.

Disruptionrådet indleder i denne uge sit tredje møde med en række inspirationsbesøg hos udvalgte fynske virksomheder. Desværre skal rådet ikke besøge virksomheder i transport- og logistikbranchen, som ellers står til at blive ramt allerførst af disruption. ITD sender nu en åben invitation til Disruptionrådets medlemmer om at komme på branchebesøg for at blive klogere på den aktuelle situation i transport- og logistikerhvervet og det vækstpotentiale, der ligger her, hvis Danmark indtager en førerposition.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udpegede allerede i december 2016 transport- og logistikbranchen som en af de brancher, der vil blive ramt allerførst af disruption. ITD deler den betragtning, og derfor følges arbejdet i Disruptionrådet også meget tæt. Virksomhederne i transport- og logistikbranchen er i fuld gang med at tilvænne sig nye teknologier og en mere automatiseret virkelighed. Selvkørende og på sigt førerløse lastbiler er en del af fremtidens transporter. Avancerede robotter og kunstig intelligens vil automatisere hele forsyningskæden fra produktion, over lager og til forbruger. 

- Den teknologiske udvikling skaber nye muligheder, men samtidig også stor usikkerhed og utryghed. Transport- og logistikerhvervet står midt i en rivende teknologisk udvikling i enorm hastighed, og i mange virksomheder har man travlt med at finde nye veje og forretningsmodeller. Vi vil meget gerne give Disruptionrådet nyttige input som et godt afsæt for deres debatter. Vores medlemmer oplever her og nu på tæt hånd, hvordan deres forretningsmodeller udfordres af disruption. Det er helt oplagt, at transport- og logsiktikvirksomhederne tages med på råd i forhold til, hvordan vi i Danmark ruster os til disruption og skaber et solidt grundlag for nye sektorer, nye markeder og nye typer virksomheder, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

ITD afsender nu en åben invitation til alle medlemmer i Disruptionrådet til at komme på inspirationsbesøg hos ITD’s medlemsvirksomheder i transport- og logistikbranchen. Vejgodstransporten er den altdominerende transportform på det europæiske handelsmarked - og fremgangen i den europæiske økonomi betyder, at handlen med produkter vokser dag for dag med mere gods for lastbilerne at flytte på vejene. Der er et stort vækstpotentiale i at sikre, at danske virksomheder er med i førerfeltet i digitaliseringen og automatiseringen af transport- og logistiksektoren, og at Danmark bliver et internationalt kraftcenter inden for digitalisering af vejgodstransport og logistik.

- Jeg håber, at Disruptionrådet vil tage imod vores fremstrakte hånd. Danmark og danske virksomheder kan nemlig ikke høste frugterne af det enorme potentiale i den teknologiske udvikling, hvis der fra politisk side ikke satses helhjertet på at være i førerposition, siger Carina Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063