23948sdkhjf

Trafigalt!

Kommentar fra branchedirktør Michael Svane, DI Transport.

”Statsvejnettet 2017” sætter tal på tilstandene på Danmarks overordnede vejnet. Det er bestemt ikke opløftende læsning. Rapporten bekræfter, at transportsystemet er ved at sande til. Og at virksomheder og medarbejdere spilder tiden med at holde i kø eller i øvrigt oplever, at rejsetiden i dagligdagen bliver mere og mere uforudsigelig.

Det er og bliver trafigalt!

Vi har brug for politisk handlekraft og det haster. Vi oplever netop nu, at et massivt pres borgere, kommuner og virksomheder fører til, at der nu kommer skub i en permanent udbygning af den fynske motorvej. Det er glædeligt, men sagen understreger også, at vi ikke rigtigt har en samlet plan for Danmarks infrastruktur.

Jeg ved, at mange politikere gerne vil gøre noget, men at de også henviser til, at der er budgetloft m.v.

Tiden er måske inde til at gå andre veje end den traditionelle finansiering via finansloven.

Et flertal har måske uforvarende lagt byggesten til en ny model.

I kølvandet på aftalen om registreringsafgifter på biler, blev det også aftalt, at udenlandske bilister skal betale en vejafgift, når de kører ind i Danmark. Der skabes dermed et provenu på et trecifret millionbeløb årligt.

Dermed begynder man at se mulighederne for, at vi i Danmark nærmer os en model, som vi kan finde i andre lande som eksempelvis Østrig.

Jeg kan godt for mig se en model med A/S Danske Broer og Veje!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063