23948sdkhjf

Startskud på vej for ny Frederikssund-bro.

Anlægsarbejder starter i maj.

I begyndelsen af maj går Vejdirektoratets entreprenør i gang med at bygge en midlertidig dæmning ud i Roskilde Fjord.

Det er fra den dæmning, entreprenøren skal lave pælefundering og støbe fundamenter til broen tættest på land. Dermed går startskuddet på anlægsarbejdet med selve broen over Roskilde Fjord. 

Nu går Vejdirektoratets entreprenør i gang med at bygge broen over Roskilde Fjord. Første etape er her at bygge dæmninger på begge sider af fjorden. Entreprenøren har valgt en løsning med at bygge dæmninger ud i Roskilde Fjord i de områder tættest på kysterne, hvor der er så lavvandet, at man ikke kan få en pram ind mod kysterne, men for dybt til at køre det udstyr i fjorden, som skal bruges til at etablere pæle og fundamenter til broen.

I første omgang starter de på Frederikssundsiden og arbejdet med at bygge dæmningen går i gang i starten af maj. Første trin er at sætte spuns i fjorden, hvorefter dæmningen opbygges med grus. Vejdirektoratets entreprenør forventer, at dæmningen kan etableres på to måneder.

- Nu tager vi så småt hul på den virkelig spændende del af projektet - nemlig brobygningen - vi glæder os til at komme i gang med denne del af projektet, siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet og fortsætter:

- Vores entreprenør er for alvor kommet i gang og aktivitetsniveauet på begge sider af fjorden bliver højere uge for uge.

Med et mylder at gravemaskiner, dumpere og andre store køretøjer er Vejdirektoratets entreprenør i fuld gang og det på mange fronter. På østsiden syd for Frederikssund bliver der etableret byggeplads, hvor entreprenøren blandt andet har bygget en 6 meter høj midlertidig støjvold, der skal mindske anlægsstøjen for naboerne i den sydlige del af Frederikssund.

Der ud over er der fokus på at forlænge adgangsvejen mellem Frederikssundsvej og Marbækvej helt ned til byggepladsen. Ligeledes forbereder entreprenøren en forlægning af trafikken på Marbækvej for at gøre plads til etablering af rundkørsler og en bro på Marbækvej.

På Hornsherredsiden er det også jordarbejderne, der fylder og konturen af en vej gennem landskabet tegner sig så småt. Her forbereder entreprenøren også omlægninger af trafikken på både Tørslevvej og Gl. Færgegårdsvej, så de i nær fremtid kan gå i gang med etablering af broer over den kommende motortrafikvej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094