23948sdkhjf

E45 er væksthæmmende

Brev til transportministeren fra BusinessHorsens

Situationen på E45 omkring Horsens er desværre forværret. Måske lidt karikeret, men det svarer til permanent at sidde fast i en plovfure dengang Danmark intet vejnet havde. Sådan oplever vi det som erhvervsfremmeorganisation med reference til adskillige af vore 800 medlemsvirksomheder. Særligt de eksporttunge aktører begynder nu at opgøre produktivitetstab i mio. kr. årligt - alene på grund af E45. Problemet er faktabaseret.  

Samtidig er det bekymrende, at vore virksomheder konstaterer et potentielt kompetencedræn, fordi både nuværende og kommende medarbejdere efterhånden må overveje deres ”stilling”, hvis det indebærer pendling på E45. Man kunne måske forstå det, hvis det hed Udkantsdanmark, men vi befinder os i et dokumenteret vækstområde med E45 som en afgørende forbindelseslinje. Det må vi ikke sætte over styr på grund af træghed i trafikplanlægningen og generel uvished.

Dette åbne brev placerer sig direkte i kølvandet på den seneste henvendelse fra vores regionale paraplyorganisation, Business Region Aarhus, med fokus på strækningen Aarhus S - Skanderborg S. Det giver imidlertid ingen mening at tænke isoleret på en strækning over 12,9 km og så risikere en flaskehals og ulykkesrute længere sydpå. Som det netop anføres fra Business Region Aarhus, så bør der snarest udformes en samlet Master Plan for strækningen Vejle N - Randers S. Ellers løser vi ikke problemerne, men flytter dem bare op og ned ad E45.

Velvidende, at føljetonen om E45 har og har haft mange kapitler, så vil vi gerne accentuere behovet for konkret at komme i gang og drøfte eksekvering af en plan. Vi erindrer, at I på begge sider af Folketingssalen nikkede til en E45 udvidelse for godt et år siden. Det bragte et kærkomment håb.

Vi vil ved denne lejlighed gerne invitere dig og Transportudvalget til en levende outdoor dialog her i Horsens. Måske oplagt på broen over frakørsel 57, Horsens S, en hverdagseftermiddag i august måned.

Tak for dit og regeringens fulde commitment.

Vores sommerønske er en Master Plan.  

Med venlig hilsen

Finn Damkjær Pedersen

Bestyrelsesformand, BusinessHorsens

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094