23948sdkhjf

Lastbiler kører fortsat frem

Indregistreringen af nye lastbiler steg i juli knap 16 procent i forhold til juli 2013. Der blev indregistreret 294 nye lastbiler – en stigning fra 253 i juli sidste år.

Indregistreringen af nye lastbiler steg i juli knap 16 procent i forhold til juli 2013. Der blev indregistreret 294 nye lastbiler – en stigning fra 253 i juli sidste år.



Chefkonsulent Tejs Laustsen Jensen, De Danske Bilimportører, forklarer til Trans Inform:

- Markedet for lastbiler har været et svært marked i flere år, og det er fortsat langt under tidligere tiders niveau, men vi har igennem nu flere måneder oplevet, at markedet vokser, og på linje med den flotte udvikling i varebilssalget er det endnu en strømpil for en gryende optimisme i erhvervslivet. Der er gode tendenser her i 2014 med en relativ fornuftig udvikling, efter en tid med krise og udflagning

Også plus i juni

I forrige måned, juni, kørte indregistreringen af nye lastbiler også frem – med knap 36 procent i forhold til juni sidste år. Der blev således i juni indregistreret 314 nye lastbiler – en stigning fra 231 i juni 2013.

Gunni Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, forklarede i juni om denne måneds tal:

- Procenterne bliver ofte meget høje, da det er relativt små tal vi sammenligner med, men når det er sagt, så er det overordentligt positivt, at markedet nu går frem og begynder at vise tegn på den forsigtige vækst, som vi overordnet forventer 2014 vil byde på.

Varebiler fortsætter også fremgang

Salget af nye varebiler steg også i juli til 1.821 nye biler. Det er en fremgang på 11 procent i forhold til juli 2013.

- Varebilerne fortsætter den imponerende tocifrede vækst, der kendetegner 2014. Fremgangen har nu stået på så længe, at vi kan tale om en reel tendens, og det er et meget stærkt signal i forhold til investeringslysten og derfor for fremtidsudsigterne i erhvervslivet – særligt hos de små og mellemstore virksomheder, tilføjer chefkonsulent Tejs Laustsen Jensen.

/cw
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064