23948sdkhjf

Ny transportuddannelse til Herning

AMU-center Midtjylland åbner 18. august dørene for transportuddannelse i Herning – også med sigte på oplandet i Ikast, Brande og Holstebro.

AMU-center Midtjylland åbner 18. august dørene for transportuddannelse i Herning – også med sigte på oplandet i Ikast, Brande og Holstebro.



Dermed bliver det muligt at tage stort kørekort og tanke en lang række nye kompetencer for kursister, der er uddannede chauffører i forvejen.

Det nye tilbud for uddannelse i Herning sker for at efterkomme et stigende behov for chauffører til lastbil og bus.

Hugo Friis Lund, direktør for AMU-Center Midtjylland (foto):

- Vi oplever stor efterspørgsel efter chaufføruddannelser. Mange kursister fra Herning-området har måttet tage turen til Viborg eller Skjern for at få drømmen om for eksempel det store kørekort opfyldt. Nu imødekommer vi efterspørgslen og starter op der, hvor mange af kursisterne kommer fra.

To ”kørebaner”

Chaufføruddannelserne finder sted inden for AMU-systemet og begynder i Herning på to fronter fra kursusstart:

Godstransport med lastbil og personbefordring med bus. De to uddannelsesforløb slutter seks uger senere, 3. oktober. Desuden tilbydes andre transportuddannelser som ADR (fragt med farligt gods) og EU-Efteruddannelse af gods- og buschauffører. Disse forløb begynder hver 14. dag.

AMU-center Midtjylland er en del af det landsdækkende skolesamarbejde TUC DEKRA, Danmarks største udbyder af uddannelser i transportsektoren.

Skolesamarbejdet udmærker sig blandt andet ved også at tilbyde uddannelser aften og weekend som en fleksibel mulighed til de kunder, der bedst har tid her.

Ambitionen i Midtjylland er således at få et godt samarbejde med erhvervslivet i Herning og opland, hvor der, ifølge AMU-center Midtjylland, er et stort potentiale i Ikast, Brande og Holstebro.

Jobbank

Til forskel fra andre udbydere er TUC DEKRA også klar med en jobbank til de nyuddannede chauffører.

- Der er stor efterspørgsel efter dygtige chauffører, men ofte bliver disse jobs ikke slået op på diverse jobportaler. Mange, især mindre vognmænd, har ikke har ressourcer til trættende rekrutteringsprocesser og bunkevis af ansøgninger. I stedet finder de deres nye chauffører direkte via AMU-center Midtjylland, som er deres uddannelsespartner. Dette vil give de midtjyske kursister endnu bedre kort på hånden, understreger Hugo Friis Lund.

Aktiviteter i Herning foregår på Hedelandsvej 16.

/cw
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065