23948sdkhjf

Bedre kreditkarakterer til transportbranchen

Flere danske transportvirksomheder henter topkarakterer i kreditvurdering.

Flere danske transportvirksomheder henter topkarakterer i kreditvurdering.



Vognmandsorganisationerne melder stadig om medlemmer, der har svært ved at få finansieret ”sunde projekter”. Den virkelighed har såvel banker som leasingselskaber angiveligt svært ved at genkende.

Nu viser en helt ny opgørelse fra kreditvurderingsbureauet Bisnode, at virksomhederne i den danske transportbranche har forbedret deres kreditværdighed markant siden finanskrisen.

Her er antallet af transportvirksomheder med topkarakteren AAA nu oppe på godt 12 procent – en forøgelse på lidt over to procentpoint i forhold til sidste år. En fremgang, der kun er overgået af virksomhederne i undervisningssektoren.

Medtager man andelen transportvirksomheder med næsthøjeste kreditvurdering (AA), så har transportbranchen reelt den branche, der har præsteret den mest markante fremgang i andelen af virksomheder med den bedste kreditvurdering.

I den anden ende af skalaen – transportvirksomheder med en C-rating (kredit frarådes) – er der sket et tilsvarende fald. Det er kun 15 procent af transport- og godshåndteringsvirksomhederne, der står i den finansieringsmæssige skammekrog.

I Bisnode glæder udviklingen specialist i risikovurdering, Martin Stabell, sig over udviklingen.

Til epn.dk siger han:

- Når det går godt i transport og godshåndteringsbranchen er det ofte en indikation på, at der også er gang i hjulene i resten af dansk erhvervsliv.

Bisnodes opgørelse viser da også, at danske virksomheder generelt set har forbedret kreditværdigheden – inden for det sidste halvår år er andelen af virksomheder med AAA-rating eller AA-rating øget med 2,3 procent til 39,1 procent.

Til sammenligning var der i 2010 kun 28 procent af de danske erhvervsvirksomheder, der fik AAA eller AA karakterer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078