23948sdkhjf

Ingen danskere i EU-transportudvalg

Danske Havne: Danske MEP’ere er ikke interesseret i transportområdet.

Danske Havne: Danske MEP’ere er ikke interesseret i transportområdet.



Transport – helt præcist cabotagetransport – blev et rødglødende emne i den danske valgkamp op til Europaparlamentsvalget. Men interessen for transportområdet er åbenbart dalet til noget nær nul blandt de 13 danskere, der opnåede valg til Europaparlamentet.

Der er i hvert fald ingen af de 13, der har fået plads i det vigtige transportudvalg. Det faktum, der vækker skuffelse i danske erhvervshavnes brancheorganisation Danske Havne.

»Europa-Parlamentet har godkendt fordelingen af de nyvalgte parlamentarikere i de faglige udvalg. Danske EU-parlamentarikere har desværre ikke været interesserede i transportområdet, som ellers må karakteriseres som dansk interesseområde i samhandlen med vores europæiske naboer,« skriver Danske Havne og påpeger.

»Det giver en særlig udfordring i forbindelse for danske havne med behandlingen af havnerelevant lovgivning om statsstøtte, fair konkurrence, markedsadgang og EU-tilskud til infrastruktur. Med Femern-projektet, investeringer i miljørigtig transport i Østersøområdet og kommende revisioner af reguleringer er der også store interesser at forsvare, hedder det fra brancheorganisation, der fremhæver at vore nabolandes Europaparlamentarikere har prioriteret transportområdet meget højt..

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078