23948sdkhjf

DSV overrasker positivt

Speditionskoncernen DSV melder om fremgang på alle forretningsområder efter halvårsresultat efter skat på 493 mio. kroner (justeret).

Speditionskoncernen DSV melder om fremgang på alle forretningsområder efter halvårsresultat efter skat på 493 mio. kroner (justeret).



DSV A/S har andet kvartal 2014 formået at øge nettoomsætningen til knap 12,2 milliarder kroner mod 11,4 mia. kr. i samme kvartal i 2013.

Dermed har koncernen hentet en nettoomsætning på nær ved 23,8 mia. kr. i første halvår i år. I samme periode sidste år nåede nettoomsætningen knap 22,4 mia. kr.

Der er altså tale om en omsætningsforbedring på lidt under 1,4 mia. kr. - væsentligt mere end forventet af aktieanalytikerne.

Bruttofortjenesten kan dog ikke følge omsætningsudviklingen, men er dog forbedret med 116 mio. kr. til lige ved 5,1 mia. kroner i første halvår i år.

Resultatet af den primære drift nåede lige ved 1,25 mia. kroner.

Resultatet før skat på 787 mio. kr. mod én milliard i første halvår 2013, er påvirket negativt af udgifter på 300 mio. kroner til slankning af speditionskoncernens globale organisation, der blev bogført i første kvartal i år.

Tilfreds ledelse

- Vi har i andet kvartal af 2014 fortsat de gode takter med vækst i sendinger på alle vores forretningsområder. Vi vinder markedsandele i et meget konkurrencepræget marked, og både indtjening og pengestrømme har på trods af modvind på valuta udviklet sig positivt, udtaler DSV’s adm. direktør Jens Bjørn Andersen og forklarer:

- Det er vores globale aktiviteter indenfor luft- og søfragt, der i kraft af vækst i toplinjen og øget produktivitet har leveret væksten i indtjeningen. Vejtransport og kontraktlogistik i Europa er præget af hård priskonkurrence, hvilket har påvirket vores indtjening på disse forretningsområder. Udviklingen viser, at de tiltag, vi i 2014 har iværksat til effektivisering og omkostningsstyring, er rigtige og medvirker til at fastholde DSV’s position som en af de mest lønsomme internationale speditionsvirksomheder. Vi ser fortsat gode muligheder for vækst, både organisk og via opkøb.

DSV fastholder de tidligere udmeldte forventninger til hele 2014, dog præciseres det at resultat af primær drift før særlige poster forventes at ligge i niveauet 2.550 - 2.700 millioner kroner, mod tidligere forventet 2.500 - 2.700 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062