23948sdkhjf

800 chauffører på kursus i renovation og miljø

Uddannelsescenter Fyn (UC-Fyn) har fået en ordre på at efteruddanne cirka 800 chauffører i Odense Renovation og den fynske miljøvirksomhed Marius Pedersen A/S. De mange forløb begynder i det kommende efterår og løber over de kommende fem år.

Uddannelsescenter Fyn (UC-Fyn) har fået en ordre på at efteruddanne cirka 800 chauffører i Odense Renovation og den fynske miljøvirksomhed Marius Pedersen A/S. De mange forløb begynder i det kommende efterår og løber over de kommende fem år.



Efteruddannelsen af de mange chauffører sker som følge af det lovpligtige EU-krav om, at chauffører hvert femte år skal gennemgå øvelser og have opdateret deres både teoretiske og praktiske færdigheder for at begå sig professionelt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt i trafikken.

- Vi glæder os til at invitere 800 i forvejen veluddannede chauffører inden for. For vores erfarne faglærere og øvrige personale er det både en stor og spændende udfordring. Men samtidig også noget, vi har prøvet før, har stor erfaring med og kan magte. På denne facon lever vi op til et stort ansvar: Nemlig at sikre de bedste betingelser for, at lastbilchauffører fungerer sikkert og korrekt i trafikken, siger Benny Plesner, direktør for UC-Fyn.

Efteruddannelsen af de 800 chauffører bliver en total fynsk begivenhed.

Den teoretiske del afvikles i UC-Fyns lokaler på Hans Egedes Vej i Odense, mens det østfynske køretekniske anlæg ved Ellested nær Nyborg - Danmarks største - benyttes, når kursisterne sidder bag rattet.

Lars Lorentsen Jensen, Odense Renovations personalechef, ser frem til den lovpligtige efteruddannelse:

- Der er en række ting i forløbet, som er fastlagt i loven og som giver sig selv. Men der er heldigvis også mulighed for, som vi som kunde er med til at definere en del af efteruddannelsens indhold. For eksempel er det vigtigt for os, at vores chauffører er dygtige til at manøvrere i snævre gader og har en god evne til at placere sig i trafikken, så vores biler er til mindst mulig gene. Her møder vi stor fleksibilitet fra UC-Fyns side.

Bredt indhold

Selve efteruddannelsens indhold spænder vidt. Alt fra opdatering af nye færdselsregler og transportlovgivning, energirigtig kørsel, ny teknologi, lastsikring, forebyggelse af blandt andet højresvingsulykker, køreteknisk ajourføring og avanceret førstehjælp.

En stor del af chaufførerne fra Marius Pedersen A/S kommer fra virksomhedens afdelinger over hele landet.

Efteruddannelsen hos UC-Fyn er et full service-ophold for de tilrejsende chauffører. Under det fem dage lange uddannelsesophold hos UC-Fyn indlogeres de på hoteller i Odense og spiser på byens restauranter.

På den måde er UC-Fyns opgave en fynsk gevinst i mere end en forstand.

På fotoet giver Lars Lorentsen Jensen, Odense Renovations personalechef, og UC-Fyns direktør Benny Plesner hinanden hånden på den nye aftale.

UC-Fyn er del af det landsdækkende skolesamarbejde TUC DEKRA, der med 35.000 årlige kursister er Danmarks største aktør inden for transportuddannelse.

/cw
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062