23948sdkhjf

Diesel-duel

Mercedes-Benz-kunde: 83.000 kr. i årlig brændstofbesparelse ved at skifte lastbil.

Mercedes-Benz-kunde: 83.000 kr. i årlig brændstofbesparelse ved at skifte lastbil.



Transportvirksomheden Poul Schou A/S i Odense har angiveligt hentet en gevinst, der svarer til en årlig besparelse på 83.000 kroner, ved at skifte en ældre lastvogn ud med en helt ny Mercedes-Benz Actros.

Den store kontante besparelse er konstateret i forbindelse med den konkurrence – FuelDuel – som Mercedes-Benz afholder indtil udgangen af 2014.

Til dato har Mercedes-Benz Actros – ifølge Mercedes-Benz – vundet 28 ud af 31 dueller med ældre lastvogne.

Mercedes-Benz understreger, at den egentlige vinder i dieselduellen er vognmændene; FuelDuel resultatet for Poul Schou A/S, der kører med autotilbehør, viste en mulig besparelse på 83.000 kr. årligt på brændstof pr. lastbil ved at skifte til den mere brændstoføkonomiske Mercedes-Benz Actros.

Jens Ole Olesen, der er Driftschef hos Poul Schou, gik ind i FuelDuel med en forventning om at opleve en mindre forskel. Den mulige store besparelse på 83.000 kr. overraskede virkeligt Jens Ole Olesen:

- Det er tankevækkende, hvor meget en investering og opgradering af vores materiel kan ændre på vores direkte omkostninger til brændstof. Det er faktisk lidt vildt. Når vi nedbringer vores brændstofforbrug, nedbringer vi også vores CO2-udslip, så man kan godt sige, der er penge i miljø, siger Jens Ole Olesen.

Flådestyring

Han roser også flådestyringsværktøjet FleetBoard (fra Fleetboard Telematics, der som Mercedes-Benz, er en del af Daimler-koncernen), som hele tiden sørger for at holde brugeren informeret om bl.a. kørestil og brændstofforbrug.

- Det er en voldsomt imponerende app. Jeg kender andre flådestyringssystemer, men det fra Mercedes giver mig alle de informationer, jeg har brug for på en nem og overskuelig måde. Det gør det let for os at sammenligne vores chaufførers og lastbilers performance – og mulighed for at lære af hinanden med endnu større besparelser til følge”. /smir.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063