23948sdkhjf

Lillelund Bech skal profilere Danske Havne i EU

Formanden for Danske Havne, Peter Maskell: Gitte Lillelund Bech skal påvirke nyt havnedirektiv.

Formanden for Danske Havne, Peter Maskell: Gitte Lillelund Bech skal påvirke nyt havnedirektiv.



I et nyhedsbrev fra Copenhagen Malmö Port (CMP) begrunder formanden for Danske Havne valget af den tidligere forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech, som ny direktør for de kommunalt ejede erhvervshavnes brancheorganisation.

- Det vigtigste for os har ikke været, om hun havde direkte erfaringer med havne. Det vigtigste har været, at vi mener, at hun er i stand til at løfte opgaverne. Der er dels profileringen af Danske havne i forhold til politikerne, men EU betyder også mere og mere. Der er et havnedirektiv undervejs i EU, og der er vi meget interesserede i, at vi ikke får den statsstøtte, som vi kender fra havnene i Middelhavslandene. Så det gælder for os om at have en stærk opstilling i forhold til EU, siger Maskell og tilføjer.

- Den anden store opgave i jobbet er havnenes kommercielle udvikling, hvor vi vil arbejde for, at mere gods bliver transporteret ad søvejen, og at havnene har en god balance mellem deres investeringer og indtjening.

Gitte Lillelund Bech tiltræder stillingen som direktør for Danske Havne 1. august.

Hun har været medlem af Folketinget i 14 år og var forsvarsminister i de to sidste år af den foregående regerings levetid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078