23948sdkhjf

DFDS køber britisk logistikudbyder

Færge- og ro-ro-rederiet DFDS A/S ”går i land” med købet af britiske Quayside Group.

Færge- og ro-ro-rederiet DFDS A/S ”går i land” med købet af britiske Quayside Group.



DFDS A/S sagde farvel til landevej og lastbiler i egne farver, da rederiet i sin tid solgte DFDS Transport til DSV A/S. Nu har DFDS A/S med købet af logistikudbyderen Quayside Group – der kører med omkring 200 egne trækkere og trailere – igen bevæget sig ud på asfalten. Britisk asfalt vel og mærke.

Købet af 100 procent af aktiekapitalen i Quayside Group, er angiveligt et led i DFDS’ strategi om at videreudvikle koncernens logistiknetværk – herunder for at opnå stordriftsfordele, hedder det i en selskabsmeddelse fra rederiet.

Quayside Group med hovedkvarter i havnebyen Grimsby, England.

- Quayside er et selskab, vi har fulgt og respekteret gennem flere år og det er en stor glæde, at kunne byde dem velkommen til DFDS Koncernen, siger Eddie Green, Executive Vice President, DFDS Logistics.

Quayside Group

Siden 1997 har Quayside Group leveret tempererede logistikløsninger til producenter og leverandører af fødevarer. I 2012/2013 var Quayside Groups omsætning GBP 23.5 mio. (DKK 212 mio.). Selskabet har 260 medarbejdere.

I Grimsby driver Quayside Group selskabets to primære varehuse, hvoraf ét er ejet. Distributionsløsninger udføres af egne chauffører og en ejet flåde på omkring 200 trækkere og trailere.

Købet af Quayside Group tilfører temperaturkontrolleret varehus- og distributionskapacitet i England til DFDS’ lignende aktiviteter i Skotland. Omfanget af DFDS’ kundeløsninger udvides betydeligt ved en sammenlægning af aktiviteterne og giver endvidere mulighed for at opnå synergier, skriver DFDS A/S i meddelelsen.

Rederi-koncernen forventer med overtagelsen af Quayside Group, at omsætningen i 2014 vil øges med samlet set omkring syv procent. Det er én procent mere end de hidtidige forventninger.

Forventninger til driftsresultatet før særlige poster (EBITDA) er uændret 1.250-1.400 mio. kroner. Købet betyder, at rederiets forventede investeringer i 2014 hæves fra hidtil 1.100 mio. kroner til 1.200 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062