23948sdkhjf

Københavns flaskehals bliver indsnævret

Vejarbejde medfører indsnævret kørebane på inderste del af Helsingørmotorvejen.

Vejarbejde medfører indsnævret kørebane på inderste del af Helsingørmotorvejen.



Fra i dag tirsdag den 1. juli inddrages det langsomme spor på hele den indadgående strækning fra Kildegårds Plads til Ryparken/Hans Knudsens Plads. Samtidig sænkes hastigheden til 80 km/t. på hele strækningen.

Indsnævringen udføres for at sikre så smidig trafikafvikling som muligt mellem Kildegårds Plads og Ryparken/Hans Knudsens plads, hvor der begge steder indsnævres til to spor.

Årsagen til vejarbejdet er, at motorvejens spunsvæg skal forstærkes. De nuværende jordankre, som holder spunsvæggen, er stærkt ældede. Derfor indsætter Vejdirektoratet nye ankre, der sikrer spunsvæggene i mange år frem i tiden.

Det er nødvendigt at inddrage en del af kørebanen for at bore over 600 nye jordankre i til forstærkning af spunsvæggen på den berørte strækning.

Dette kan medføre trafikale gener for bilisterne, ikke mindst i morgenmyldretiden. Selv om der er sommerferie og dermed mindre trafik, må der forventes nogen kødannelse og forsinkelse ved passage af vejarbejdet, specielt om morgenen.

- Det er naturligvis beklageligt, at vi bliver nødt til at indsnævre kørebanen, men det er nødvendigt for at kunne udføre arbejdet hurtigt og effektivt i sommermånederne," udtaler projektleder Henrik Nielsen fra Vejdirektoratet.

- Vi beder derfor om bilisternes tålmodighed og lover, at vi vil arbejde så hurtigt som muligt."

Den 10. august åbnes den langsomme vognbane for trafik igen, og der vil være 3 smalle vognbaner og hastighedsbegrænsning på 80 km/t omkring arbejdsområdet. Nødsporet vil dog stadig være spærret. I denne periode udføres det afsluttende arbejde, og den 3. oktober fjernes afspærringen af nødspor, og den oprindelig afstribning med 3 vognbaner reetableres. Samtidig ændres hastighedsbegrænsningen tilbage til de normale 90 km/t for strækningen.

Der vil dog resten af året efter den 10. august stadig kun være to spor ved Ryparken / Hans Knudsens Plads pga. arbejdet med den nye Nordhavnsvej.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078